Ανοιχτό ενδεχόμενο αυτοδιαχείρησης του ραδιοφωνικού σταθμού City
Θετικό στις προτάσεις των εργαζομένων που στοχεύουν στην αυτοδιαχείρηση του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 δείχνει το ζεύγος Αγγελοπούλου. Αδηλο το μέλλον του Ελεύθερου Τύπου. Σειρά θεμάτων έθεσε η ΕΣΗΕΑ στην κυβέρνηση, που δεν ανέλαβε κάποια δέσμευση, ενώ επαφές είχαν οι εργαζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ.
53
Θετικό στις προτάσεις των εργαζομένων που στοχεύουν στην αυτοδιαχείρηση του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 δείχνει το ζεύγος Αγγελοπούλου. Αδηλο το μέλλον του Ελεύθερου Τύπου. Σειρά θεμάτων έθεσε η ΕΣΗΕΑ στην κυβέρνηση, ενώ επαφές είχαν οι εργαζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει να περάσει στα χέρια τους ο σταθμός -άδεια λειτουργίας και εξοπλισμός- προκειμένου να συσταθεί εταιρεία λαϊκής βάσης και να προχωρήσουν σε αυτοδιαχείριση. Η πρόταση φαίνεται ότι βρίσκει έδαφος για διαπραγμάτευση.
Σήμερα, Παρασκευή, πρόκειται να οριστεί και επιτροπή η οποία θα διαπραγματευθεί με τον εκκαθαριστή, καθώς υπάρχουν πολλά πρακτικά ζητήματα που μένει να διευθετηθούν.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, για τον Ελεύθερο Τύπο επιμένουν οι φήμες για κινήσεις επιχειρηματιών, φίλα προσκείμενων στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση και οι εργαζόμενοι σκέπτονται να καταθέσουν τη δική τους, ίσως παρόμοια με εκείνη των συναδέλφων τους στο ραδιόφωνο, παρ ότι για την εφημερίδα το οικονομικό μέγεθος είναι πολύ μεγαλύτερο.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν πάντως στις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι κινητοποιεί ομάδα επιχειρηματιών για την αγορά της εφημερίδας και κάλεσε πρώην διευθυντές του να συμμετάσχουν στο εγχείρημα. «Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια εκμετάλλευσης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από την απόφαση της ιδιοκτησίας Αγγελοπούλου να μετατρέψει τον Ελεύθερο Τύπο σε κομματική εφημερίδα» αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.
Εν τω μεταξύ, το θέμα της αναστολής έκδοσης του «Ελεύθερου Τύπου» και της διακοπής λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού City συζητήθηκε κατά τη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο, την Πέμπτη. Ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να δεσμευτεί για οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ ζήτησαν από τον υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο «παγώματος» των δανειοληπτικών υποχρεώσεων των εργαζομένων για εύλογο χρονικό διάστημα ή να αναγνωριστεί σε όσους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση μια πλασματική διετία ή τριετία. Ο κ. Παυλόπουλος περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι νομίμως δυνατόν.
Στη συνέχεια το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ συνεδρίαζε επί ώρες για το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων, χωρίς όμως να καταλήξουν σε κάποια απόφαση.
Επίσης, αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον «Ελεύθερο Τύπο» συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπακωνσταντίνου.
Μετά τη συνάντηση το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι το κλείσιμο της εφημερίδας και του σταθμού «αποτελεί πλήγμα στη δημοκρατική ευαισθησία και στην ενημέρωση των πολιτών. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζομένους, δημοσιογράφους, τεχνικούς, και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εν μια νυκτί έχασαν τη δουλειά τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» για τον τελικό με τον Άγιαξ – Χιλιάδες αιτήσεις για εισιτήριο
- Ένας χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης άλλαξε μια ιστορία 100 ετών στις πουέντ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Συνένοχη είναι η Ευρώπη για το χάος της Δύσης
- Μεγάλα ματς στο Champions League, με… φόντο την πρόκριση στα νοκ-άουτ (pic)
- Με νέο αεροσκάφος και δύο ώρες καθυστέρηση αναχώρησε για το Νταβός ο Τραμπ
- Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά – Πού σημειώνονται χιονοπτώσεις
- O Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τις πιθανότητες του – Τι λένε οι αριθμοί μετά τη σπουδαία νίκη με τη Λεβερκούζεν (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442