Στις 2 Ιουλίου η νέα διακομματική σύσκεψη για θέματα ασφάλειας
Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση των εκπρόσωπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων -πλην ΚΚΕ- με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης. Σε δηλώσεις του, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη και στη συνέχεια ανακοινώσεις.
30
Σε καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση των εκπρόσωπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων -πλην ΚΚΕ– με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.
Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τη δημόσια τάξη Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουλίου.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, θέσεων και αρχών. Στους εκπροσώπους των κομμάτων τέθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία, ώστε την επόμενη Πέμπτη η συζήτηση να γίνει σε συγκεκριμένα πλαίσια.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόβλημα των μη νομίμων μεταναστών είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και είναι σταθερή η απόφαση της κυβέρνησης να λυθεί μέσα στα πλαίσια του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημιουργίας πλαισίου ασφαλείας για τους πολίτες της χώρας», δήλωσε ο κ.Μαρκογιαννάκης.
Στο υπουργείο βρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος, ο Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Γεωργίου από τον ΛΑΟΣ.
* Δημιουργείται «κοινό μέτωπο ολόκληρης της κοινωνίας και όλων των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην τρομοκρατία», δήλωσε ο κ.Μαρκογιαννάκης και πρόσθεσε ότι είχε ενημερωθεί για την προκήρυξη των τρομοκρατών και «σε κάθε περίπτωση όλοι μας διαβάσαμε και αξιολογήσαμε με αποτροπιασμό όλα εκείνα, που εκθέτουν στην προκήρυξη τους οι τρομοκράτες».
Συζήτηση στη Βουλή για το μεταναστευτικό
Την ανάγκη συναίνεσης για την αντιμετώπιση του θέματος της παράνομης μετανάστευσης, επισήμανε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας κατά τη συζήτηση της τροπολογίας που υπερψήφισαν τελικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.
Η τροπολογία καθιστά κακουργήματα όλα τα αδικήματα που αφορούν στην διακίνηση λαθρομεταναστών, ενώ ορίζει τις προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός μετανάστη ως επικίνδυνο και ως εκ τούτου απελάσιμου. Σύμφωνα με τη τροπολογία επεκτείνεται από έξι σε δώδεκα μήνες ο χρόνος κράτησης για τους υπό απόλυση λαθρομετανάστες.
Επίσης, ολοκληρώθηκε η ψήφιση κατά πλειοψηφία και των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις «Μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και στη θεραπευτική μεταχείριση χρηστών ναρκωτικών ουσιών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» για τον τελικό με τον Άγιαξ – Χιλιάδες αιτήσεις για εισιτήριο
- Ένας χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης άλλαξε μια ιστορία 100 ετών στις πουέντ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Συνένοχη είναι η Ευρώπη για το χάος της Δύσης
- Μεγάλα ματς στο Champions League, με… φόντο την πρόκριση στα νοκ-άουτ (pic)
- Με νέο αεροσκάφος και δύο ώρες καθυστέρηση αναχώρησε για το Νταβός ο Τραμπ
- Κακοκαιρία: Ποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά – Πού σημειώνονται χιονοπτώσεις
- O Ολυμπιακός «εκτόξευσε» τις πιθανότητες του – Τι λένε οι αριθμοί μετά τη σπουδαία νίκη με τη Λεβερκούζεν (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 21.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-Vxr9QbwI3hQ-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442