Τορνατόρε με Μπελούτσι ανοίγουν το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας!
Το 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας θα σηκώσει αυλαία με τη νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε, με τίτλο “Baaria- La Parta del Vento”, η οποία θα συμπεριλαμβάνεται επίσης στο διαγωνιστικό πρόγραμμα. Το Φεστιβάλ ξεκινά, φέτος, στις 2 Σεπτεμβρίου. Το “Baaria” κόστισε περίπου 30.000.000 δολάρια και είναι μια από τις πιο ακριβές παραγωγές […]
Το 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας θα σηκώσει αυλαία με τη νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε, με τίτλο “Baaria- La Parta del Vento”, η οποία θα συμπεριλαμβάνεται επίσης στο διαγωνιστικό πρόγραμμα.
Το Φεστιβάλ ξεκινά, φέτος, στις 2 Σεπτεμβρίου.
Το “Baaria” κόστισε περίπου 30.000.000 δολάρια και είναι μια από τις πιο ακριβές παραγωγές που έχουν γυριστεί στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια.
Πρωταγωνιστούν ο Φρανσέσκο Σιάνα και η πρωτοεμφανιζόμενη Μάργκαρετ Μάντε, ενώ τους πλαισιώνει ένα cast από 200 Ιταλούς ηθοποιούς, ανάμεσα στους οποίους η Μόνικα Μπελούτσι, ο Ραούλ Μπόβα και ο Μικέλε Πλάσιντο.
Ο Τορνατόρε, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1990 με το “Σινεμά ο Παράδεισος”, δήλωσε πως το “Baaria” δεν είναι μια αυτοβιογραφική ταινία, αλλά είναι το πιο προσωπικό του project μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για ένα έπος, με αρκετές δόσεις χιούμορ, που ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια τριών γενεών στη Σικελία, η οποία είναι και η πατρίδα του σκηνοθέτη.
Ο σκηνοθέτης ετοιμάζει δύο εκδοχές της ταινίας – μία στην τοπική διάλεκτο της Σικελίας, με διεθνή διανομή, και μία ιταλική εκδοχή για την υπόλοιπη Ιταλία.
Μέρος της ταινίας έχει γυριστεί στην Τυνησία.
H ταινία πρόκειται βγει στους κινηματογράφους τον χειμώνα από την Odeon.
- Football Meets Data: Αυτές είναι οι πιθανότητες πρόκρισης που έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λεβερκούζεν
- Κατεψυγμένο βακτήριο που χρονολογείται πριν από τα αντιβιοτικά είχε πολυανθεκτικότητα – Πώς γίνεται;
- Ινδονησία: Γιγαντιαία καταβόθρα επεκτείνεται και καταπίνει αγροτικές εκτάσεις – Βίντεο
- Ισπανία: Πέντε νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά κοντά στη Βαρκελώνη
- O Κούτσιας σκόραρε στην Ελβετία και αφιέρωσε το γκολ στους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ (vid)
- Κολωνάκι: Χειροπέδες σε τραγουδίστρια για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Ζημιές σε 5 ΙΧ
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τρεις ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό 16χρονου έξω από σχολείο
- «Θεραπεία που χορεύει» αποκατέστησε τραυματισμό σε νωτιαίο μυελό εργαστηρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442