Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αυξήσεις και ΟΠΑΔ στο επίκεντρο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Αυξήσεις και ΟΠΑΔ στο επίκεντρο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Με αιτήματα τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου συμμετείχαν την Πέμπτη στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Για σειρά μέτρων που πρόκειται να προωθηθούν μετά τις ευρωεκλογές προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

103

Με αιτήματα τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου συμμετείχαν σήμερα, Πέμπτη στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, μιλώντας στην συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι περίπου 800.000 εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα δουν το εισόδημά τους να καθηλώνεται το 2009.

Τόνισε ακόμη ότι στο Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων θα υπάρξει σοβαρή κρίση, ενώ επίσης προειδοποίησε ότι υπάρχει μια σειρά από νέα μέτρα τα οποία βρίσκονται στα σκαριά και θα επιχειρηθεί να προωθηθούν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Γ. Γαβρίλης κάλεσε τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα να προχωρήσουν σε κοινούς αγώνες για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Στο ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης σημειώνεται ότι το εφάπαξ αποδίδεται στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 20 και πλέον μήνες, ότι η υγειονομική περίθαλψη υποβαθμίζεται διαρκώς και ότι επιχειρείται να ανατραπούν οι θετικές διακρίσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τις γυναίκες στο δημόσιο.

Οι απεργοί διεκδικούν άμεση κρατική επιχορήγηση στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο δημόσιο με την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και την ελαστικοποίηση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο