Σκέψεις για «λευκό» από βουλευτές της ΝΔ στην ψηφοφορία για τον Αρ.Παυλίδη
Τα μεσάνυχτα της 4ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του Αρ.Παυλίδη βάσει των πορισμάτων της Προανακριτικής. Η Αντιπολίτευση έχει ταχθεί υπέρ της παραπομπής, ωστόσο, οι 151 ψήφοι είναι δύσκολο να βρεθούν στην κάλπη, ενώ στη ΝΔ κερδίζει έδαφος η επιλογή του «λευκού».
πορισμάτων της Προανακριτικής. Η Αντιπολίτευση έχει ταχθεί υπέρ της παραπομπής, ωστόσο, οι 151 ψήφοι είναι δύσκολο να βρεθούν στην κάλπη, ενώ στη ΝΔ κερδίζει έδαφος η επιλογή του «λευκού».&source=in.gr">
Τα μεσάνυχτα της 4ης Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια η μυστική ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του Αρ.Παυλίδη βάσει των πορισμάτων της Προανακριτικής για την υπόθεση των καταγγελιών του εφοπλιστή Φ.Μανούση.
Η Αντιπολίτευση έχει ταχθεί υπέρ της παραπομπής, ωστόσο, οι 151 ψήφοι είναι δύσκολο να βρεθούν στην κάλπη, ενώ στη ΝΔ κερδίζει έδαφος η επιλογή του «λευκού».
Η επίσημη θέση της κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκε και από τον Ευάγγελο Αντώναρο, είναι περί ψήφου κατά συνείδησης. «Είναι αυτονόητο ότι σε τέτοια ζητήματα, ούτε υπάρχειούτε μπορεί να υπάρξει θέμα κομματικής γραμμής. Όλοι οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και οφείλουμε να το σεβόμαστε όλοι» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σε αυτή την κατεύθυνση και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε σε σχετικό ερώτημα: «Είμαι μια από τους 300 βουλευτές που θα ψηφίσει κατά συνείδηση».
Υπάρχουν, ωστόσο, και διαφορετικές «γαλάζιες» απόψεις. Ο πρώην υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος δήλωσε ότι ακόμα δεν ξέρει τι θα ψηφίσει, ενώ ο βουλευτής Λάρισας Μ.Χαρακόπουλος κάλεσε τον Αριστοτέλη Παυλίδη να παραιτηθεί.
Ανάλογη θέση περί παραίτησης έχουν διατυπώσει και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Γιάννης Μανώλης, αλλά και ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.
Το κατά πόσο ο κ. Παυλίδης θα ανταποκριθεί στο «κάλεσμα» των συναδέλφων του θα φανεί το βράδυ της 4ης Μαΐου.
Σε κάθε περίπτωση, οι βουλευτές της ΝΔ -όπως σημειώνει και ο Τύπος της Πέμπτης- έκαναν το «χρέος» τους: το πόρισμα της πλειοψηφίας ήταν απαλλακτικό για τον Αριστοτέλη Παυλίδη, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση για νέα Προανακριτική Επιτροπή.