Εν μέσω αντιδράσεων η βράβευση του Ζοζέ Μπαρόζο από τη Βουλή και τον Δήμο Αθηναίων
Το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής και το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων απονεμήθηκαν στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο σε ειδικές τελετές από τον πρόεδρο της Βουλής, Δ.Σιούφα και τον δήμαρχο, Ν.Κακλαμάνη. Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη βράβευση του πορτογάλου αξιωματούχου από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αποστάσεις κράτησε το ΠΑΣΟΚ.
103
Το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής απονεμήθηκε σε ειδική εκδήλωση από τον πρόεδρο του Σώματος, Δημήτρη Σιούφα, στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος έλαβε και το Μετάλλιο του Δήμου Αθηναίων, από το δήμαρχο, Νικήτα Κακλαμάνη, σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά.
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη βράβευση του πορτογάλου αξιωματούχου πραγματοποίησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους υποψηφίους ευρωβουλευτές Ν.Χουντή και Ελ.Σωτηρίου. Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία Κοτζιά.
«Είναι προκλητικό και εξοργιστικό να απονέμονται βραβεία και μετάλλια στον κ.Μπαρόζο, ο οποίος συμβολίζει και εκπροσωπεί την πολιτική που βαθαίνει την ύφεση που αυξάνει την ανεργία, που αφαιρεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα από τους εργαζόμενους που περιθωριοποιεί τους νέους», δήλωσε ο Ν.Χουντής.
Αποστάσεις κράτησε η Αννα Διαμαντοπούλου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καλωσορίζω τον κ.Μπαρόζο στη Βουλή, αλλά δεν καλωσορίζουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Ριζότο γλυκοπατάτας
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)

























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442