Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
in.gr

Θάνατος Ρώσου δημοσιογράφου έπειτα από ξυλοδαρμό

Δημοσιογράφος μικρής ρωσικής εφημερίδας πέθανε, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε τη νύχτα του Σαββάτου, ανέφεραν ο διευθυντής σύνταξης του εντύπου. Ωστόσο, η επιτροπή που διερευνά το περιστατικό λέει ότι ο δημοσιογράφος πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών.

38

Δημοσιογράφος μικρής εφημερίδας της τοπικής αντιπολίτευσης σε προάστιο της Μόσχας, το Κίμκι, πέθανε ύστερα από επίθεση που δέχθηκε αργά τη νύχτα του Σαββάτου, ανέφεραν την Τετάρτη ο διευθυντής σύνταξης του εντύπου και Ρώσος αξιωματούχος.

Ωστόσο, η αστυνομία και η επιτροπή που ερευνά την υπόθεση αμφισβήτησαν την εκδοχή αυτή και υποστήριξαν ότι ο δημοσιογράφος Σεργκέι Προταζάνοφ πέθανε από υπερβολική χρήση φαρμάκων.

«Ο Σεργκέι Προταζάνοφ δέχθηκε επίθεση, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του και πέθανε» δήλωσε ο υπ αριθμόν δύο της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος Ολεγκ Μίτβολ.

Οι δημοτικές αρχές του Κίμκι βρίσκονται σε διαμάχη με τους οικολόγους για την τύχη των τοπικών δασών.

«Ο θάνατος επήλθε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Προετοίμαζε μια έκδοση για τις εκλογικές παρατυπίες στην πόλη Κίμκι» τόνισε ο ίδιος.

«Τον χτύπησαν άσχημα. Την Κυριακή τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και στη συνέχεια τον έστειλαν στο σπίτι του διαβεβαιώνοντάς τον ότι είναι καλά. Πέθανε την επομένη στο σπίτι του» δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης του εντύπου, στο οποίο εργαζόταν το θύμα.

Ωστόσο, πηγή της επιτροπής έρευνας ερωτηθείς από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιτάρ Τας δήλωσε: «Πέθανε στις 30 Μαρτίου. Υποθέτω ότι ο θάνατος επήλθε μετά τη χρήση φαρμάκων, τα οποία υπήρχαν σε μεγάλες ποσότητες στο σπίτι του. Η σύζυγός του ήταν αυτή που ζήτησε βοήθεια» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μάς επιτρέπει να πούμε ότι ο θάνατός του φέρει ενδείξεις προμελέτης. Στις 28 Μαρτίου διακομίσθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης, όπου τον εξέτασαν χωρίς όμως να διαπιστώσουν κάποιο σοβαρό τραύμα» υποστήριξε η ίδια πηγή.

Ένας ακόμη ξυλοδαρμός

Εν τω μεταξύ, ο 67χρονος Λεβ Πονομαργιόφ, ηγετικό στέλεχος οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία και πρώην βουλευτής, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους και τραυματίστηκε σοβαρά. Συνάδελφός του εκτίμησε ότι ο ξυλοδαρμός του σχετίζεται άμεσα με την ιδιότητά του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της αστυνομίας, ο Πονομαργιόφ δέχθηκε επίθεση και άγριο ξυλοδαρμό από τρεις άνδρες μπροστά στο σπίτι του.

Οι δράστες παρέμειναν εντελώς σιωπηλοί στη διάρκεια της επίθεσης, κατέστρεψαν το κινητό τηλέφωνο του θύματο και διέφυγαν χωρίς να τους αναγνωρίσει κανείς.

Ο Πονομαργιόφ, φυσικός ο οποίος είχε εργαστεί για το Ινστιτούτο Θεωρητικής και Πειραματικής Φυσικής της Σοβιετικής Ένωσης την δεκαετία του 1960, έχει πιέσει επανειλημμένως να διαλευκανθεί η δολοφονία της δημοσιογράφου Αννας Πολιτόφσκαγια.

Μετά τις δολοφονίες του δικηγόρου Στάνισλαβ Μάρκελοφ και της δημοσιογράφου Αναστασίας Μπαμπούροβα τον Ιανουάριο, ο Πονομαργιόφ είχε δηλώσει ότι το να προωθεί κανείς για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία αποτελεί επικίνδυνη ενασχόληση στη Ρωσία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό,ΑΠΕ/Γερμανικό

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο