Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρείες
Φρένο στη δράση των εισπρακτικών εταιρειών βάζει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Το νομοσχέδιο θεσπίζει μεταξύ άλλων σειρά απαγορευμένων ενεργειών, ενώ υψηλά θα είναι τα πρόστιμα για τις εταιρείες που παραβιάζουν το προτεινόμενο πλαίσιο.
Φρένο στη δράση των εισπρακτικών εταιρειών βάζει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Τα κυριότερα σημεία του σχεδίου νόμου είναι τα εξής:
*Οι εταιρείες δεν έχουν πλέον δικαίωμα να εισπράττουν. Αντιθέτως, η μόνη τους λειτουργία αφορά αποκλειστικά στην ενημέρωση των οφειλετών για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, αλλά και στην ενημέρωση και διαπραγμάτευση του χρόνου και του τρόπου αποπληρωμής της οφειλής αυτής.
* Απαγορεύονται ρητά πρακτικές που παραβιάζουν την αξιοπρέπεια, την προσωπικότητα και την ιδιωτική ζωή του οφειλέτη.
* Ορίζονται ειδικές υποχρεώσεις των Εταιρειών όσον αφορά τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, για να εξασφαλισθεί ότι θα είναι αξιόπιστες και θα παρέχουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, τόσο προς τους δανειστές όσο και προς τους οφειλέτες.
* Υποχρεούνται να ενημερώνουν πλήρως τους οφειλέτες όταν επικοινωνούν μαζί τους, δίνοντάς τους τα στοιχεία της Εταιρείας και του υπαλλήλου που καλεί. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται η διαφάνεια απέναντι στον οφειλέτη, ο οποίος μέχρι σήμερα πολλές φορές δεν γνωρίζει ποιος τον καλεί και για ποια οφειλή τον οχλούν.
* Διασφαλίζεται το απόρρητο των οφειλετών, αφού οι Εταιρείες λαμβάνουν μόνο τα αναγκαία για την επικοινωνία στοιχεία των οφειλετών. Επιπλέον, απαγορεύεται η πρόσβαση των Εταιρειών σε αρχεία οικονομικής συμπεριφοράς των οφειλετών, όπως π.χ. τα αρχεία της «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ».
* Οριοθετούνται οι συμβατικές σχέσεις μεταξύ δανειστών και Εταιρειών, για να υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας και των δύο.
* Δημιουργείται Μητρώο εγγραφής των Εταιρειών στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, στο οποίο θα πρέπει να εγγράφονται οι Εταιρίες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.
* Ορίζονται αυστηρές κυρώσεις για τις εταιρίες που παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου. Έτσι, σε περίπτωση παράβασης, μία Εταιρεία μπορεί να είναι αντιμέτωπη με την επιβολή προστίμου από 5.000 ευρώ ως 500.000 ευρώ, με δυνατότητα διπλασιασμού του σε περίπτωση υποτροπής.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας