Νέα απεργιακή κινητοποίηση για τις 19 Μαρτίου εξαγγέλλουν τα γαλλικά συνδικάτα
Σε νέα απεργία για τις 19 Μαρτίου κάλεσαν τα γαλλικά συνδικάτα, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με πηγή από τα συνδικάτα. Στις 19 Φεβρουαρίου ο Ν.Σαρκοζί έχει συνάντηση με τα συνδικάτα.
Σε νέα απεργία για τις 19 Μαρτίου κάλεσαν τα γαλλικά συνδικάτα, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με πηγή από τα συνδικάτα.
Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους της Γαλλίας πριν από μερικές ημέρες, σε διαμαρτυρία για την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχει ζητήσει διάλογο με τα συνδικάτα στις 19 Φεβρουαρίου και ορισμένοι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι εάν υπάρξουν παραχωρήσεις, μπορεί να αποφευχθούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.
«Η κρίση μεγέθους χωρίς προηγούμενο που έχει χτυπήσει την παγκόσμια οικονομία προκαλεί στη Γαλλία, όπως και παντού στον κόσμο, μια νόμιμη ανησυχία», είχε δηλώσει ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «η κρίση επιβάλει στις δημόσιες αρχές το καθήκον να ακούνε, να προχωρήσουν σε διάλογο και παράλληλα μια μεγάλη αποφασιστικότητα για να ενεργήσουν».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.