Εκτός εκλογών στο Ισραήλ δύο αραβικά κόμματα «για υποστήριξη της τρομοκρατίας»
Διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή στο Ισραήλ αποφάσισε να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου δύο αραβικών κομμάτων, καθώς τα κατηγορεί για υποκίνηση παθών. Την πρόταση είχαν κάνει δύο υπερεθνικιστικά κόμματα αλλά είχε ευρύτερη υποστήριξη και από άλλες παρατάξεις.
95
Κοινοβουλευτική επιτροπή στο Ισραήλ αποφάσισε να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου δύο αραβικών κομμάτων, καθώς τα κατηγορεί για υποστήριξη της τρομοκρατίας.
Η διακομματική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Κοινοβουλίου αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία για την απαγόρευση της καθόδου των κομμάτων, τα οποία κατηγορεί για υποκίνηση πολιτικών παθών, υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων όπως και ότι αρνούνται να υποστηρίξουν το δικαίωμα του κράτους του Ισραήλ να υπάρχει.
Πρόκειται για το κόμμα της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας που εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές στο Κοινοβούλιο και είναι γνωστότερο με το όνομα Μπαλαάντ καθώς και το κόμμα της Αραβικής Κίνησης για την Αλλαγή που εκλέγει τέσσερις βουλευτές.
Την πρόταση είχαν κάνει δύο υπερεθνικιστικά κόμματα αλλά είχε ευρύτερη υποστήριξη και από άλλες παρατάξεις.
Πάντως δεν επηρεάζονται οι Άραβες βουλευτές που μετέχουν σε άλλα κόμματα. Στην απερχόμενη βουλή οι Άραβες βουλευτές ήταν επτά επί συνόλου 120 βουλευτών. Στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας φτάνουν το 20%.
Ο Άραβας βουλευτής Αχμέντ Τιμπί δήλωσε μάλιστα ότι πρόκειται για ρατσιστική απόφαση και ότι θα καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για να ακυρωθεί η απόφαση. «Ήταν μία πολιτική δίκη από μία ομάδα φασιστών και ρατσιστών που θέλουν να δουν τη Κνεσέτ [τη Βουλή] χωρίς βουλευτές», δήλωσε ο βουλευτής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442