Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Καυστική ανακοίνωση της ΠΑΕ «Skoda Ξάνθη» για τα τηλεοπτικά

Καυστική ανακοίνωση της ΠΑΕ «Skoda Ξάνθη» για τα τηλεοπτικά

Η ΠΑΕ Ξάνθη εξέδωσε καυστική ανακοίνωση, με αφορμή την εξαίρεση του συλλόγου από την κεντρική διαχείριση των τηλοπτικών διακιωμάτων των αγώνων της Σούπερ Λίγκα. Μάλιστα, οι ακρίτες τονίζουν ότι ήταν από τους πρώτους που πρότειναν πριν από τρία χρόνια την κεντρική διαχείριση.

89

Η ΠΑΕ Ξάνθη εξέδωσε καυστική ανακοίνωση, με αφορμή την εξαίρεση του συλλόγου από την κεντρική διαχείριση των τηλοπτικών διακιωμάτων των αγώνων της Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα, οι ακρίτες τονίζουν ότι ήταν από τους πρώτους που πρότειναν πριν από τρία χρόνια την κεντρική διαχείριση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ αναφέρουν ότι τέτοιου είδους χειρισμοί θα οδηγήσουν κάποιες από τις ομάδες στο να λειτουργήσουν ανεξάρτητα και να συμφωνήσουν με κανάλι της αρεσκείας τους.

Αναλυτικά η ανακοίνηση της ΠΑΕ Ξάνθη:

«Την Παρασκευή 10.10.2008 και ώρα 12:55μμ, απεστάλη κείμενο προς τους εκπροσώπους των καναλιών, το οποίο περιήλθε εις χείρας μας και το οποίο μας άφησε δυσάρεστα έκπληκτους.

Το κείμενο αυτό απεστάλη από τον Κο ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΜΟΥΖΗ, ο οποίος «φανταζόμαστε» ότι ενεργεί για λογαριασμό της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, σε αυτό που λέγεται Τηλεοπτικό «Τοπίο», και αφορά στην Κεντρική Διαχείριση.

Σας παραθέτουμε το κείμενο quote-unquote:

QUOTE
ΘΕΜΑ : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Ο/Α ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ 2009-12
Αγαπητοί Φίλοι,

Με βάση την Διακήρυξη, η μη προσέλευση της ΕΡΤ στον χθεσινό Διαγωνισμό εξαιρεί, προς στιγμή, την ΠΑΕ Σκόντα Ξάνθης από την Κεντρική Διαχείριση για την Αγωνιστική Περίοδο 2009-10. Η Σύμβαση ΕΡΤ-Ξάνθης λήγει με το τέλος της περιόδου 2009-10.

Επιθυμώ να μου επιβεβαιώσετε εγγράφως ότι το ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθούν οι εντός έδρας αγώνες της Σκόντα Ξάνθης κατά την πρώτη από τις τρεις αγωνιστικές περιόδους των εκχωρούμενων δικαιωμάτων, δεν αλλοιώνει το οικονομικό περιεχόμενο της προσφοράς που καταθέσατε χθες.

Διευκρινίζω ότι αυτό δεν επηρεάζει τον αριθμό των συνολικά μεταδιδόμενων αγώνων της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Απλά θα αντικατασταθούν οι 3-4 εντός έδρας αγώνες της Ξάνθης εάν μέχρι την έναρξη της δεν έχει βρεθεί λύση επανένταξης της ΠΑΕ στην Συλλογική Διάθεση από την Σουπερλιγκα.

Παρακαλώ για την απάντησή σας εντός της σημερινής εργάσιμης ημέρας.
Χαιρετισμούς
Γιώργος Κουρμουζης

UNQUOTE
ΣΧΟΛΙΑ:

1. Ο πρόεδρος της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ Κος Κωνσταντίνος Πηλαδάκης είναι ενήμερος για το κείμενο που απεστάλη στα κανάλια; Αν ναι, μας εκπλήσσει το γεγονός ότι έδωσε την έγκρισή του προκειμένου να αποσταλεί.

2. Αν όχι, δεν είναι δυνατόν η οποιαδήποτε εταιρία ή εκπρόσωπος της εταιρίας, να εκπροσωπεί τη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ και οι επιστολές του να μην κοινοποιούνται στον πρόεδρο αυτής ή τουλάχιστον στον Διευθυντή του αγωνιστικού, ο οποίος συμμετείχε και στον προγραμματισμό των μεταδόσεων! Αυτό μπορεί να βλάψει σημαντικότατα και την εικόνα, και την αξιοπιστία της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ.

3. «Ο διαγωνισμός εξαιρεί, λόγω ΕΡΤ, προς στιγμή, την SKODA ΞΑΝΘΗ από την Κεντρική Διαχείριση, για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010».

Είναι λάθος η εξαίρεση της SKODA ΞΑΝΘΗ και μόνο, γιατί η ΕΡΤ διατηρεί δικαίωμα δεσμευτικής προτίμησης με άλλες ομάδες.

Aρα, ο Κος Γιώργος Κουρμούζης θα έπρεπε να εξαιρέσει, εκτός από την SKODA ΞΑΝΘΗ, και άλλες ομάδες των οποίων τα δικαιώματα ανήκουν στην ΕΡΤ, και με τις οποίες η ΕΡΤ διατηρεί δικαίωμα δεσμευτικής προτίμησης.

4. Είναι ακατανόητο, πώς, για μία τέτοια θέση δεν ρωτήθηκε ποτέ η SKODA ΞΑΝΘΗ από τον πρόεδρο της ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, ή από τον Κο Κουρμούζη, αν αυτή επιθυμεί να μην συμμετέχει στην Κεντρική Διαχείριση.

Θα μπορούσε η SKODA ΞΑΝΘΗ να πληρώσει την όποια ρήτρα στην ΕΡΤ, και να συμμετείχε στην Κεντρική Διαχείριση, εφόσον αυτή (η SKODA ΞΑΝΘΗ) ήταν το «πρόβλημα».

A. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι η SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν μέσα στις τρεις πρώτες ομάδες που πρότεινε πριν από τρία χρόνια την Κεντρική Διαχείριση για τα Τηλεοπτικά Δικαιώματα.

B. Η SKODA ΞΑΝΘΗ στο Διοικητικό Συμβούλιο της 02.10.2008 ημέρα Πέμπτη, απέστειλε σε όλα τα μέλη του συνεταιρισμού και στον Πρόεδρο, πρόταση που αφορά στην κατανομή των εσόδων για την Κεντρική Διαχείριση και κάλεσε και άλλες ομάδες να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Διαφωνούμε κάθετα με τον χειρισμό πού έγινε, όσον αφορά στο Τηλεοπτικό «Τοπίο» από τον Κο Γιώργο Κουρμούζη, θεωρούμε, και πολύ φοβούμαστε, ότι ο διαγωνισμός αυτός, έτσι όπως έχει προκηρυχθεί, «μπάζει» από παντού.

ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ

Υ.Γ : Το γεγονός και μόνο ότι μία ομάδα, η οποιαδήποτε και για τους οποιουσδήποτε λόγους σωστούς ή λάθος, αφήνεται για ένα χρόνο έξω από την Κεντρική Διαχείριση, αυτό και μόνο από μόνο του, μπορεί να ανοίξει το δρόμο και σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα να συζητήσει και να συμφωνήσει από μόνη της με άλλο κανάλι, και τότε να μη μιλάμε για 15 ομάδες, αλλά να μιλάμε για 14, 13, 12, ή και 11.

Δυστυχώς, δεν είναι αυτό το νόημα αυτών που είχαμε φανταστεί πριν τρία χρόνια, μιλώντας για Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση.

Τότε, Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση, το εννοούσαμε και για τους 16. Τώρα πώς το εννοούμε;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Απριλίου 2026
Cookies