Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στην απληστία και το διαχωρισμό ευθύνης-κέρδους εντοπίζει ο Κ.Παπούλιας τα αίτια της κρίσης

Στην απληστία και το διαχωρισμό ευθύνης-κέρδους εντοπίζει ο Κ.Παπούλιας τα αίτια της κρίσης

Η υπογραφή συμφωνιών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Βιετνάμ. Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι τα αίτιά της πρέπει να αναζητηθούν στην απληστία και στο διαχωρισμό ευθύνης-κέρδους.

98

Επίσημη επίσκεψη στο Ανόι του Βιετνάμ πραγματοποιεί από τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του, Νγκουέν Μινχ Τριέτ, ο κ. Παπούλιας μίλησε για τον σεβασμό που τρέφει η ανθρωπότητα στον αγώνα του Βιετνάμ ενάντια στην αυτοκρατορία παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική κρίση, σημειώνοντας ότι τα αίτιά της πρέπει να αναζητηθούν στην απληστία, στο διαχωρισμό ευθύνης-κέρδους και στην ιδεολογική αποστασιοποίηση από το τι σημαίνει πραγματική οικονομία.

Αναφερόμενος στα σημαντικά ζητήματα διεθνούς πολιτικής, ο Πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία του διεθνούς δικαίου και των αρχών του ΟΗΕ στην επίλυση προβλημάτων όπως το Κυπριακό.

Από την πλευρά του, ο Βιετναμέζος ομόλογός του Νγκουέν Μινχ Τριέτ χαρακτήρισε εξαιρετικές τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Βιετνάμ, ζητώντας ταυτόχρονα περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Η συνάντηση των δυο ηγετών διάρκεσε μιάμιση ώρα και αμέσως μετά υπογράφηκαν από τον υφυπουργό Εξωτερικών και κυβερνητικούς αξιωματούχους του Βιετνάμ, συμφωνίες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη συνεργασία των ΥΠΕΞ των δυο χωρών και την αμοιβαία προστασία των επενδύσεων.

Αντιθέτως, δεν υπεγράφη συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας ναυτιλιακών κερδών που είχε μονογραφεί προσφάτως στην Αθήνα.

Αναλύοντας τα αίτια, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνος Καμένος, αναφέρθηκε στις γραφειοκρατικές δυσκολίες όπως τον καθορισμό ενιαίων κριτηρίων φορολόγησης από τα αρμόδια υπουργεία του Βιετνάμ.

Ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε επίσης με τον γγ του ΚΚ Βιετνάμ και με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Νγκουέν Πχου Τρονγκ.

Το βράδυ ο πρόεδρος του Βιετνάμ θα παραθέσει στον κ. Παπούλια επίσημο δείπνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο