Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία σε αεροσκάφος της KLM στην Κολονία

Σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία σε αεροσκάφος της KLM στην Κολονία

Κομάντος της γερμανικής αστυνομίας εισήλθαν σε αεροσκάφος της KLM στο αεροδρόμιο της Κολονίας, συλλαμβάνοντας δύο υπόπτους για τρομοκρατική δράση που είχαν αφήσει πίσω τους «αποχαιρετιστήριες» επιστολές λέγοντας ότι είναι έτοιμοι να πεθάνουν για τη «τζιχάντ»...

51

Κομάντος της γερμανικής αστυνομίας εισήλθαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής σε αεροσκάφος της KLM λίγο πριν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Κολονίας με προορισμό το Αμστερνταμ και συνέλαβαν δύο υπόπτους για τρομοκρατική δράση.

Η επιχείρηση της ειδικής μονάδας πραγματοποιήθηκε στις 7:55 (ώρα Ελλάδος) και κατά τη διάρκειά της συνελήφθησαν ένας Σομαλός 23 ετών και ένας Γερμανός σομαλικής καταγωγής 24 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

«Όλα τελείωσαν ήσυχα» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του Reuters.

Η γερμανική αστυνομία παρακολουθούσε τους δύο υπόπτους εδώ και μήνες και στα διαμερίσματά τους ανακάλυψε αποχαιρετιστήριες επιστολές, στις οποίες εξέφραζαν την επιθυμία τους να πεθάνουν για τον «ιερό πόλεμο», σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από γερμανικά ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο του περιοδικού Der Spiegel , η γερμανική αστυνομία δεν θεωρεί πάντως ότι οι συλληφθέντες επρόκειτο να πραγματοποιήσουν αεροπειρατεία.

Εκπρόσωπος της KLM δήλωσε: «Η γερμανική αστυνομία απομάκρυνε δύο επιβάτες από το αεροπλάνο. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, αλλά όλοι οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβασθούν για έλεγχο των αποσκευών τους και απομάκρυναν τις αποσκευές των υπόπτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν από την Κολονία ακολούθησε μεγάλη σύγχυση με τις αποσκευές. Η πτήση KL1804 πραγματοποίησε με μια ώρα καθυστέρηση το ταξίδι και προσγειώθηκε στο Αμστερνταμ.

Οι συλλήψεις δεν φαίνεται να συνδέονται με τις έρευνες για δύο ύποπτους ισλαμιστές, έναν Γερμανό και έναν Λιβανέζο, για τους οποίους υπήρχαν πληροφορίες ότι κατευθύνονται από το Αφγανιστάν προς τη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία της Γερμανίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο