Οι σχέσεις με τη Λατινική Αμερική αποτελούν βασική προτεραιότητα, λέει ο Πούτιν
Στη Μόσχα βρίσκεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προκειμένου να ενισχύσει την συνεργασία των δύο χωρών. Οι σχέσεις με τη Λατινική Αμερική αποτελούν βασική προτεραιότητα, λέει ο Βλ.Πούτιν, ενώ εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο πυρηνικής συνεργασίας με τη Βενεζουέλα για ειρηνικούς σκοπούς.
91
Στη Μόσχα βρίσκεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προκειμένου να ενισχύσει την συνεργασία των δύο χωρών. Οι σχέσεις με τη Λατινική Αμερική αποτελούν βασική προτεραιότητα, λέει ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο πυρηνικής συνεργασίας με τη Βενεζουέλα για ειρηνικούς σκοπούς.
Ο Βλ.Πούτιν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ούγκο Τσάβες, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο μεγαλύτερης στρατιωτικής συνεργασίας με τη Βενεζουέλα, ενώ είναι θετική στο να βοηθήσει το Καράκας να αναπτύξει πυρηνική ενέργεια για ειρηνικούς σκοπούς.
Από την πλευρά του, ο Ούγκο Τσάβες δήλωσε την Πέμπτη ότι οι στενές επαφές ανάμεσα στις δύο χώρες θα ενισχύσουν την ύπαρξη ενός πολυ-πολικού κόσμου.
Πηγή του Κρεμλίνου ανέφερε εν όψει της άφιξης του Ούγκο Τσάβες ότι η Ρωσία θα χορηγήσει υπό μορφή δανείου στην Βενεζουέλα το ποσό των 682 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά όπλων.
Ο Ούγκο Τσάβες θα μεταβεί στο Όρενμπουργκ της νοτιοδυτικής Ρωσίας για συνομιλίες με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Η επίσκεψη Τσάβες στη Μόσχα αποτελεί ουσιαστικά μια «επίδειξη δύναμης» προς τις ΗΠΑ, με τη Μόσχα να επιζητεί τη στήριξη της Βενεζουέλας στη διαμάχη με τη Γεωργία. Ωστόσο δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αναγνώριση ανεξαρτησίας των αποσχεισθισών περιοχών της Γεωργίας, Νότιο Οσετία και Αμπχαζία.
Τη Δευτέρα ρωσικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν από τη βάση τους στο Σεβερομόρσκ της Αρκτικής με κατεύθυνση τη Βενεζουέλα για κοινή στρατιωτική άσκηση στα χωρικά ύδατα της Καραϊβικής, αυξάνοντας την ένταση στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442