Προκαταρκτική εξέταση για τις δραστηριότητες της συζύγου του Γ.Βουλγαράκη
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δραστηριότητες της συμβολαιογράφου, συζύγου του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Βουλγαράκη, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Πούλιος.
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δραστηριότητες της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, συζύγου του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Βουλγαράκη, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτης Πούλιος.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστα Σιμιτζόγλου, ο οποίος έλαβε την εντολή για την έρευνα, καλείται να διακριβώσει τη βασιμότητα δημοσιεύματος της εφημερίδας Το Παρόν της Κυριακής και να εντοπίσει εάν προκύπτει διάπραξη πειθαρχικών ή και ποινικών παραπτωμάτων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ίδια κωλύονταν να υπογράψει το συμβόλαιο της εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη – Εκμετάλλευση Ακίνητων ΕΠΕ» γιατί στην εταιρεία μετέχει τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της.
Και τα δύο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποκλείονται από το άρθρο 7 του Κώδικα Συμβολαιογράφων και, επομένως, η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη έπρεπε να ζητήσει από το Πρωτοδικείο τον ορισμό άλλου συμβολαιογράφου.