Τουλάχιστον 61 νεκροί από το πέρασμα της «Χάννα» από την Αϊτή
Οι Αρχές στην Αϊτή μετρούν ακόμα τα δεκάδες θύματα που έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα των τυφώνων Γκούσταβ και Χάννα. Η Χάννα που έχει πλέον έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα άφησε πίσω της 61 νεκρούς.
91
Οι Αρχές στην Αϊτή μετρούν ακόμα τα δεκάδες θύματα που έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα των τυφώνων Γκούσταβ και Χάννα. Η Χάννα που έχει πλέον έχει υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα άφησε πίσω της 61 νεκρούς.
Οι Αρχές δήλωσαν ότι η Χάνα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις που σκότωσαν τουλάχιστον 61 ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα, περιλαμβανομένων και 22 στο λιμάνι Γκοναϊβές. Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα νερά αποσύρονται και οι διασώστες φθάνουν σε απομακρυσμένες περιοχές.
«Βρισκόμαστε σε πραγματικά ολέθρια κατάσταση» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρενέ Πρεβάλ που σχεδιάζει να έχει επείγουσες συνομιλίες με εκπροσώπους χωρών διεθνών χορηγών, στους οποίους θα απευθύνει έκκληση για βοήθεια.
«Συγκρινόμενη με τη Ζαν, η Χάννα μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες ζημιές», είπε, αναφερόμενος σε καταιγίδα που «έπνιξε» στο νερό και στη λάσπη την Γκοναϊβές και άλλες περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής Αϊτής το Σεπτέμβριο του 2004, σκοτώνοντας περισσότερους από 3.000 ανθρώπους.
Δύο ημέρες μετά τις πλημμύρες, κάτοικοι της Γκοναϊβές παραμένουν αποκλεισμένοι στις στέγες των σπιτιών και η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τι απέγιναν όσοι βρίσκονταν σε νοσοκομεία ή σε φυλακές.
«Είναι πολλοί άνθρωποι στις στέγες και υπάρχουν φυλακισμένοι τους οποίους δεν μπορούμε να φρουρήσουμε» δήλωσε ο Πρεβάλ.
*Ο κυκλώνας Αϊκ ενισχύθηκε στην διάρκεια της νύκτας, φθάνοντας την εξαιρετικά επικίνδυνη Κατηγορία 4 στην πενταβάθμια κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον και κινείται στον Ατλαντικό. Προς το παρόν δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αικατερίνη Κουμαριανού: Ο ρόλος του Τύπου στην προετοιμασία και στην έκρηξη της Επανάστασης
- Το μήνυμα του Ναν για το game 5 με την Βαλένθια
- Καποδίστριας – Σελίδες από τη ζωή και το έργο του: Έρχεται αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Μεταβολικό Σύνδρομο: Όταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής πιέζει τον οργανισμό
- Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει 1,7 εκατ. κατοίκους έως το 2060 – Μείωση του αναπαραγωγικού πληθυσμού κατά 35%
- «Ο Μοντέρο στο στόχαστρο Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Φενέρμπαχτσε»
- Ηλιούπολη: Στο ΚΑΤ μεταφέρεται η 17χρονη που έπεσε από την ταράτσα – Σε εξαιρετικά κρίσιμη η κατάστασή της
- Ο Akylas ετοιμάζεται να «βάλει φωτιά» στη σκηνή της Eurovision – Δείτε πλάνα από την πρόβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442