Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο Βρετανός χάκερ Γκάρι ΜακΚίνον
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες του Βρετανού Γκάρι ΜακΚίνον, ο οποίος κατάφερε να έχει πρόσβαση και να υποκλέπτει στοιχεία από υπολογιστές του στρατού των ΗΠΑ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έψαχνε για UFO.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες ενός Βρετανού, ο οποίος κατάφερε να έχει πρόσβαση και να υποκλέπτει στοιχεία από υπολογιστές του στρατού των ΗΠΑ.
Το δικαστήριο αρνήθηκε την Πέμπτη να καθυστερήσει την έκδοση του Γκάρι ΜακΚίννον, ο οποίος έκανε λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.
Οι Αμερικανοί κατήγοροι θέλουν να δικάσουν τον ΜακΚίνον για υποκλοπή σε 97 υπολογιστές που ανήκουν στη NASA και σε διάφορους κλάδους του αμερικανικού στρατού από την κρεβατοκάμαρα ενός σπιτιού στο βόρειο Λονδίνο.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έψαχνε για UFO.
Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι ο Βρετανός προκάλεσε ζημιά ενός εκατομμυρίου δολαρίων.