Η Λάρισα ανακοίνωσε την απόκτηση του Σολάνο για δύο χρόνια
Η Λάρισα ολοκλήρωσε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον 34χρονο Περουβιανό μεσοεπιθετικό Νολμπέρτο Σολάνο για τα επόμενα δύο χρόνια! Αναμένεται να πατήσει επί ελληνικού εδάφους το απόγευμα της Δευτέρας (11/8) και την επομένη ξεκινάει προπονήσεις.
Η Λάρισα ολοκλήρωσε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με τον 34χρονο Περουβιανό μεσοεπιθετικό Νολμπέρτο Σολάνο για τα επόμενα δύο χρόνια!
Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση της θεσσαλικής ΠΑΕ και το βιογραφικό του Σολάνο, όπως το παρουσίασε η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:
«Κάτοικος Λάρισας είναι κι επίσημα από την Δευτέρα ο Νολμπέρτο Σολάνο. Ο Περουβιανός άσος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Premiership, συμφώνησε με τους διοικούντες την ΑΕΛ και υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας!
»Ο Σολάνο, αναμένεται να πατήσει επί ελληνικού εδάφους το απόγευμα της Δευτέρας (11/8) και την Τρίτη (12/8) θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τα βυσσινί.
»Ο Νολμπέρτο Αλμπίνο Σολάνο Τόντκο -όπως είναι το πλήρες όνομά του- είναι γεννημένος στις 12 Δεκεμβρίου του 1974 στην πόλη Καλάο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 17 ετών από τη Σπόρτιγκ Κριστάλ, ομάδα Α` κατηγορίας του Περού όπου αγωνίστηκε μέχρι το 1997, με διακοπή ενός χρόνου όταν βρέθηκε να φορά τη φανέλα της Ντεπορτίβο Μουνισιπάλ (1993-94).
Επόμενος σταθμός ήταν η Μπόκα Τζούνιορς, μια από τις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Οι 32 εξαιρετικές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν από 5 γκολ κίνησαν το ζωηρό ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ομάδων και έτσι ένα χρόνο μετά ο Σολάνο αναχωρούσε για την Αγγλία για λογαριασμό της Νιούκαστλ.
«Το 1998 ο Νόμπι γράφει ιστορία ως ο πρώτος περουβιανός που αγωνίζεται στην Premiership υπογράφοντας συμβόλαιο 2,5 εκατομμυρίων λιρών με τους Ανθρακωρύχους. Εκεί βρήκε τον σημερινό αρχηγό της ΑΕΛ, Νίκο Νταμπίζα και ακολούθησε μια καταπληκτική πενταετία με τον Σολάνο να πραγματοποιεί 160 επίσημες συμμετοχές με 29 γκολ και να αναδεικνύεται σε έναν από τα πιο αγαπημένα είδωλα των οπαδών της Νιούκαστλ.
Τον Ιανουάριο του 2004 μετεγγράφηκε στην Αστον Βίλα για 1,5 εκατομμύριο λίρες και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας τη σεζόν 2004-05 με 8 γκολ και πρώτος στις προτιμήσεις για τον τίτλο του Παίκτη της Χρονιάς ανάμεσα στους φίλους της Αστον Βίλα, τον τοπικό Τύπο και τους συμπαίκτες του.
»Η επιστροφή στο Νιούκαστλ τον Αύγουστο του 2005 επισκίασε ακόμη και την σχεδόν ταυτόχρονη άφιξη του Μάικλ Οουεν, αφού ο Νόμπι ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στις τάξεις των οπαδών.
»Ακολούθησαν ακόμη δύο παραγωγικές χρονιές και η 10ετής θητεία του στην Πρέμιερσιπ έκλεισε με την περσινή παρουσία στη Γουέστ Χαμ, όπου έπαιξε σε 23 αγώνες σημειώνοντας 4 γκολ. Ο Σολάνο διετέλεσε αρχηγός της Εθνικής ομάδας Ανδρών του Περού με τη φανέλα της οποίας έχει καταγράψει συνολικά 82 συμμετοχές και 20 γκολ».
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Με μόλις οκτώ παίκτες θα παραταχθεί η Μονακό στο ΟΑΚΑ για το νοκ-άουτ παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των play in της Euroleague (21/4, 21:00).
LIVE: Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης. Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.
Το Σάββατο (18/4) ο Ολυμπιακός νίκησαν «ξεκούραστα» με 17-6 τον Πανιώνιο στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά, για το ματς της 21ης αγωνιστικής της Water Polo League και έκαναν το «21 στα 21».