Πάλεψαν στη βροχή Θάλεια/Μαρία, αλλά έχασαν 2-1 σετ από τις Κινέζες
Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Κουτρουμανίδου/ Τσιαρτσιάνη στον πρώτο τους αγώνα στο Πεκίνο, αφού πάλεψαν στα ίσα απέναντι στις Κινέζες Τσεν Σούε/Σι Ζανγκ και ηττήθηκαν 2-1 στις λεπτομέρεις. Με το... αριστερό ξεκίνησαν Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη που ηττήθηκαν από τις Αυστριακές Σβάινγκερ/Σβάινγκερ με 2-0 σετ.
26
Υπό βροχή και με την υγρασία να φτάνει το 95%, άρχισαν την προσπάθειά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου η Θάλεια Κουτρουμανίδου και η Μαρία Τσιαρτσιάνη.
Οι πρωταθλήτριες του μπιτς βόλεϊ γνώρισαν την ήττα από τις οικοδέσποινες Τσεν Σούε/Σι Ζανγκ με 2-1 σετ (21-18, 19-21, 15-12) στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου. Μια ήττα, μάλλον αναμενόμενη, αφού οι Κινέζες συγκροτούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα του ταμπλό.
Οι πρωταθλήτριές μας έδωσαν μεγάλη μάχη στη βροχή και ήταν εντυπωσιακές στο δεύτερο σετ, όταν ανέτρεψαν το εις βάρος τους 14-17 με ατού τα φοβερά μπλοκ της Τσιαρτσιάνη (οκτώ στο σύνολο).
Προσπάθησαν για την μεγάλη έκπληξη και στο τάι μπρέικ μείωσαν σε 10-9, αλλά δέχθηκαν δύο αναπάντητους πόντους κι εκεί χάθηκε οριστικά το ματς.
Πάντως, το σετ που κατάκτησαν ίσως αποδειχθεί χρυσό στις ισοβαθμίες. Αρκεί, βέβαια, να νικήσουν οπωσδήποτε την Τρίτη τις εκπροσώπους της Νότιας Αφρικής, Αουγκουστίντες/Νελ, που σήμερα έχασαν πολύ εύκολα από τις Γκέλερ/Λούντβιγκ (Γερμανία).
«Ηταν ένα σπουδαίο παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Φτάσαμε κοντά… Κερδίσαμε το δεύτερο σετ κι αυτό είναι καλό για τη συνέχεια. Κάθε πόντος μετράει. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει κανείς μία κινεζική ομάδα μπροστά στο κοινό της.
»Εμείς έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένες και να κάνουμε την ατμόσφαιρα να δουλέψει υπέρ μας. Ελπίζω να διατηρήσουμε την ίδια αυτοσυγκέντρωση και στη συνέχεια» είπε η Κουτρουμανίδου.
Η Μαρία Τσιαρτσιάνη δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Το παιχνίδι ήταν κλειστό, θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει και είμαι χαρούμενη γι΄αυτό. Αν παίξουμε έτσι και εναντίον της ομάδας από τη Νότια Αφρική, μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξες για τη συνέχεια. Ο καιρός ήταν κακός, αλλά δεν μας επηρέασε πολύ. Είμαστε συνηθισμένες να παίζουμε σε διάφορες συνθήκες».
Οι Ελληνίδες απέσπασαν τα εγκωμιαστικά σχόλια των αντιπάλων τους. «Επαιξαν πολύ καλά. Εβαλαν όλες τις δυνάμεις τους για να μας νικήσουν» είπε η Ξούε, ενώ η Ζανγκ τόνισε: «Οι Ελληνίδες ήταν πολύ δυνατές και αποφασισμένες. Δεν ήμασταν προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο».
«Η εμφάνιση ήταν καλή, αλλά αψυχολόγητα λάθη στο σερβίς δεν μας επέτρεψαν να αξιοποιήσουμε την υπεροχή μας στην αλλαγή» υπογράμμισε για την αναμέτρηση ο προπονητής των εθνικών ομάδων, Μανώλης Ρουμελιώτης και συνέχισε:
«Το επίπεδο του τουρνουά είναι υψηλό και δεν δικαιολογούνται λάθη. Ήμασταν ανώτεροι στο μπλοκ, ενώ είχαμε ισορροπία στην άμυνα. Η Θάλεια πήγε καλά στην αλλαγή και η Μαρία στο μπλοκ. Οι λεπτομέρειες μας στοίχησαν.
»Κρατάμε την καλή εμφάνιση και συνεχίζουμε. Όπως φαίνεται την Τρίτη 12 Αυγούστου θα έχουμε δύο τελικούς, από τους οποίους θα εξαρτηθεί και η μελλοντική μας πορεία στο τουρνουά».
Κακή αρχή για Βάσω/Βίκυ
Με το… αριστερό ξεκίνησαν Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη στο Ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε από τις Αυστριακές Σβάινγκερ/Σβάινγκερ με 2-0 σετ (21-18, 21-18) και πλέον πρέπει απαραίτητα να σημειώσει δύο νίκες στα υπόλοιπα ματς του ομίλου για να συνεχίσει.
Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε αγχωμένα, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στις Αυστριακές να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα στην αρχή. Η Βίκυ Αβανίτη είχε τρία χαμένα σερβίς στην προσπάθεια της Εθνικής μας να πιέσει, κάτι που ωστόσο διορθώθηκε στη συνέχεια και σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές άμυνες της Καραντάσιου, η Ελλάδα πήρε το προβάδισμα (15-13). Οι αυστριακές όμως με καλή άμυνα και πολύ δυνατό μπλοκ, κέρδισαν το σετ με 21-18.
Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη μάχη, αλλά τελικά οι αδερφές Σβάιγκερ διατήρησαν το προβάδισμα και κέρδισαν και το δεύτερο με το ίδιο σκορ (21-18).
Η Βάσω και η Βίκυ έδειξαν πως είχαν τις δυνατότητες για τη νίκη, αλλά στο δεύτερο σετ βρίσκονταν συνέχεια πίσω στο σκορ, «…κάτι που μας κούρασε πολύ. Είναι ιδιαίτερα επώδυνο να κυνηγάς συνέχεια το σκορ» όπως είπε η Καραντάσιου και πρόσθεσε : «Είναι η τρίτη φορά που συμμετέχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά από τους πρώτους δύο πόντους, προσαρμόζεσαι αμέσως στις συνθήκες της αναμέτρησης».
Η Βίκυ Αρβανίτη, τόνισε: «Κάναμε πολλά λάθη, ενώ όταν είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το πρώτο σετ, δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Προσωπικά, ένιωθα αρκετή πίεση και η Βάσω είπε ότι έπρεπε να παίξουμε πιο αμυντικά. Ομως, δεν τα καταφέραμε».
Στο άλλο ματς του ομίλου:
Ταλίτα/Ρενάτα (Βραζιλία)-Καντέλας/Γκαρσία (Μεξικό) 2-1 (18-21, 21-16, 15-8)
Αποτελέσματα:
Γυναικών
Β όμιλος
Ουόλς/Μέι Τρένορ (ΗΠΑ)-Σαϊκι/Κουσουχάρα (Ιαπωνία) 2-0 (21-12, 21-15)
Χάκενταλ/Τόρλεν (Νορβηγία)-Γκρασέ/Περάζα (Κούβα) 0-2 (20-22, 19-21)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
4ος όμιλος
Βαθμοί – Σετ
Γκέλερ/Λούντβιγκ (Γερμανία) 2 2-0
Σούε/Ζανγκ (Κίνα) 2 2-1
Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη (ΕΛΛΑΔΑ) 1 1-2
Αουγκουστίντες/Νελ (Νότια Αφρική) 1 0-2
6ος όμιλος
Βαθμοί – Σετ
Ντ.Σβάιγκερ/Ρ.Σβάιγκερ (Γερμανία) 2 2-0
Ταλίτα/Ρενατα 2 2-1
Καντέλας/Γκαρσία (Μεξικό) 1 1-2
Καραντάσιου/Αρβανίτη (ΕΛΛΑΔΑ) 1 0-2
Αποτελέσματα ανδρών
Α ΟΜΙΛΟΣ
Ξου/Βου (Κίνα)-Γκος/Χορστ (Αυστρία) 2-0 (21-16, 21-15)
Ερέρα/Μέσα (Ισπανία)-Κάις/Βέσικ (Εσθονία) 2-0 (21-18, 23-21)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΣΕΤ ΒΑΘΜΟΙ
1. Ξου/Βου 2-0 2
2. Ερέρα/Μέσα 2-0 2
3. Κάις/Βέσικ 0-2 1
4. Γκος/Χορστ 0-2 1
Δ ΟΜΙΛΟΣ
Μάρσιο Αραούζο/Φάμπιο Λουϊζ (Βραζιλία)-Λιόνε/Αμόρε (Ιταλία) 2-0 (21-18, 21-18)
Μπάρσουκ/Κολοντίνσκι (Ρωσία)-Ντόπλερ/Γκαρτμάιερ (Αυστρία) 1-2 (16-21, 21-18, 14-16)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΣΕΤ ΒΑΘΜΟΙ
1. Μάρσιο Αραούζο/Φάμπιο Λουϊζ 2-0 2
2. Ντόπλερ/Γκαρτμάιερ 2-1 2
3. Μπάρσουκ/Κολοντίνσκι 1-2 1
4. Λιόνε/Αμόρε 0-2 1
ΣΤ ΟΜΙΛΟΣ
Μπρινκ/Ντίκμαν (Γερμανία)-Ασάχι/Σιρατόρι (Ιαπωνία) 2-0 (21-18, 21-18)
Γκιμπ/Ρόζενταλ (ΗΠΑ)-Μπόερσμα/Ρόνες (Ολλανδία) 2-0 (21-16, 21-15)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΣΕΤ ΒΑΘΜΟΙ
1. Γκιμπ/Ρόζενταλ 2-0 2
2. Μπρινκ/Ντίκμαν 2-1 2
3. Ασάχι/Σιρατόρι 1-2 1
4. Μπόερσμα/Ρόνες 0-2 1
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Μαρόκο υπέγραψε τον ιδρυτικό χάρτη του Συμβουλίου Ειρήνης (pics)
- Οι δυο όροι της ΕΠΟ στον Λανουά πήγαν στα σκουπίδια
- ΕΟΔΥ: 7 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές παραμένουν σε επικίνδυνα επίπεδα
- Ακίνητα: Έρχεται απογραφή σπιτιών – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες
- ΗΠΑ: Η ICE έχει συλλάβει τουλάχιστον τέσσερα παιδιά στη Μινεσότα, ανάμεσά τους έναν 5χρονο
- LIVE: Φενέρμπαχτσε – Άστον Βίλα

