Μπαράζ εκρήξεων συντάραξε την πόλη Αχμενταμπάντ της Ινδίας
Σειρά μικρών εκρήξεων σημειώθηκε το Σάββατο στην πόλη Αχμενταμπάντ στη δυτική Ινδία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 88. Την Παρασκευή μπαράζ εκρήξεων είχε συνταράξει την Μπάνγκαλορ.
Τουλάχιστον 16 μικρές εκρήξεις σημειώθηκαν το Σάββατο στην ινδική πόλη Αχμενταμπάντ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 88.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για 16 εκρήξεις. Ένας υφυπουργός Εσωτερικών είπε ότι επρόκειτο για βόμβες χαμηλής έντασης, προσθέτοντας «είναι έργο κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης που θέλει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα».
«Η κυβέρνηση είχε λάβει ένα απειλητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διεξάγουμε έρευνα πάνω σε αυτό» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο υπουργός Εσωτερικών της τοπικής κυβέρνησης Αμίν Σάχε.
Τα εκρηκτικά, σύμφωνα με το δίκτυο ΝDTV, ήταν τοποθετημένα σε ποδήλατα σε πολυσύχναστες αγορές στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
Την Παρασκευή τουλάχιστον επτά βόμβες εξερράγησαν διαδοχικά στην Μπάνγκαλορ στη νότια Ινδία, με αποτέλεσμα δύο άτομα να σκοτωθούν και περίπου δέκα να τραυματιστούν.