89

Η Ολύμπια ταξίδεψε στην Αθήνα σχεδόν… αποδεκατισμένη για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο, έκανε το χρέος της και ήταν άκρως ανταγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοσή του, ωστόσο, πέτυχε σχετικά εύκολα το σκοπό του. Πάτησε το γκάζι όποτε χρειάστηκε, νίκησε με 74-55 και έκανε το 1-0 στη σειρά των αγώνων της Α` φάσης των πλέι οφ.

Με τους Κούρτοβιτς, Λέισι και Αριγκμπάμπου να έχουν μείνει στην Λάρισα λόγω τραυματισμού, οι επιλογές του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν περιορισμένες και ιδιαίτερα κοντά στη ρακέτα, το πρόβλημα ήταν μεγάλο για τη θεσσαλική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι και μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά, κατάφερε να πάρει μία διαφορά επτά πόντων (19-12, 10`).

Ο Μάικ Μπατίστ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και με τα καρφώματά του ξεσήκωσε τον κόσμο στο ΟΑΚΑ. Αγγέλοφ και Μπέλσερ κράτησαν πάντως την Ολύμπια κοντά στο σκορ σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο (26-35, 20`).

Ιδια ήταν η εικόνα και στην τρίτη περίοδο με τον Παναθηναϊκό να έχει μία διαφορά κοντά στους 10 πόντους, αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει και να …κλειδώσει τη νίκη (53-44, 30`).

Ο Μάικ Κινγκ προσπάθησε να απειλήσει ακόμη περισσότερο τον Παναθηναϊκό στην τελευταία περίοδο. Η Ολύμπια πλησίασε στους 7 (61-54), ωστόσο, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντέδρασαν ψύχραιμα και με ένα ξέσπασμα στο τελευταίο δίλεπτο έφτασαν άνετα στο τελικό 74-55.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν τώρα το ραντεβού τους για τη Δευτέρα (5/5), όπου η Ολύμπια θα φιλοξενήσει τους πράσινους στο κλειστό της Νεάπολης.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 35-26, 52-44, 74-55.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 1, Περπέρογλου 5 (1), Σπανούλης 13 (1), Μπετσίροβιτς 2, Μπατίστ 11, Ζίζιτς 11, Χατζηβρέττας 3 (1), Ντικούδης 4, Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 5 (1), Ουίνστον 7, Γιασικεβίτσιους 2.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 14 (2), Κουμπούρας 2, Αγγέλοφ 11 (1), Τσιάρας 4, Γιαννουλάκος 8, Μπατής 5, Κινγκ 11 (1), Γκιζογιαννης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr