Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ευνοούμενο της Χαμάς χαρακτηρίζει τον Ομπάμα ο Τζον ΜακΚέιν

Ευνοούμενο της Χαμάς χαρακτηρίζει τον Ομπάμα ο Τζον ΜακΚέιν

«Ευνοούμενο υποψήφιο της Χαμάς» χαρακτήρισε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜακΚέιν τον Μπάρακ Ομπάμα, την ώρα που κορυφώνεται η μάχη για το ποιος θα λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

43

«Ευνοούμενο υποψήφιο της Χαμάς» χαρακτήρισε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜακΚέιν τον Μπάρακ Ομπάμα, την ώρα που κορυφώνεται η μάχη για το ποιος θα λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

«Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ποιον θα ήθελε η Χαμάς ως επόμενο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως εξάλλου και ο Ντάνι Ορτέγα και ορισμένοι άλλοι. Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι θα είμαι ο χειρότερος εφιάλτης της Χαμάς. Αν ο γερουσιαστής Ομπάμα είναι ο ευνοούμενος της Χαμάς, νομίζω πως ο κόσμος μπορεί να κάνει την επιλογή του σύμφωνα με αυτό το κριτήριο» υποστήριξε ο ΜακΚέιν, συμμετέχοντας σε φόρουμ στο Διαδίκτυο.

Οι δηλώσεις του δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του περιοδικού The Weekly Standard. Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του Μπάρακ Ομπάμα, Χάρι Σεβουγκάν, κατήγγειλε τις συγκεκριμένες αναφορές, υπενθυμίζοντας ότι ο γερουσιαστής της Αριζόνα είχε δεσμευθεί πως θα διεξαγάγει μία εκστρατεία «με σεβασμό».

«Θέλω να ανεβάσω το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στην Αμερική. Θέλω να μεταχειριστώ τους αντιπάλους μου με σεβασμό και τους ζητώ να με μεταχειριστούν με σεβασμό» είχε δηλώσει ο ΜακΚέιν στη διάρκεια εκλογικής συγκέντρωσης τον Ιανουάριο.

Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει δηλώσει ότι θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και έχει καταδικάσει την πρόσφατη συνάντηση του πρώην προέδρου Τζίμι Κάρτερ με τον ηγέτη του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

Επίσης, έχει αποκλείσει την πιθανότητα να συναντηθεί με τους ηγέτες της Χαμάς, εξηγώντας ότι η Χαμάς δεν είναι κράτος. Σε πρόσφατη επίσκεψη σε συναγωγή της Φιλαδέλφειας, ο γερουσιαστής του Ιλινόι δήλωσε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα εργασθεί με το Ισραήλ προκειμένου να «απομονώσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Χαμάς, να θέσει στο στόχαστρο τους πόρους τους και να υποστηρίξει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί».

Το Φεβρουάριο, ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα χαρακτήρισε την υποψηφιότητα Ομπάμα «επαναστατικό φαινόμενο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο