H μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι μέσα από τα μάτια της Ελλης Πασπαλά, μέσα από τη φωνή και την αγάπη της για τον «Μεγάλο Ερωτικό» συνθέτη αλλά και από τις αισθήσεις του David Lynch, ζωντανεύει για τέσσερις νύχτες στη Θεσσαλονίκη και στο club – Theater Principal.
H εκφραστική και τελευταία ερμηνεύτρια του Μάνου θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα-αφιέρωμα σε ένα μέρος του έργου του όπως είναι «Οι Μπαλάντες της Οδού Αθηνάς», «Ο Κήπος του Αλλάχ», «Τα Λιανοτράγουδα», η «Σκοτεινή Μητέρα» και ο «Μεγάλος Ερωτικός».
Οι ενορχηστρώσεις ανήκουν στον David Lynch, ενώ στη μουσική παρέα προστίθενται οι Raining Pleasure – ένα από τα αξιολογότερα ελληνικά γκρουπ της σύγχρονης σκηνής – οι οποίοι θα παίξουν το διάσημο άλμπουμ «Reflections» που ο Μ. Χατζιδάκις ηχογράφησε το 1970 στη Νέα Υόρκη με τους New York Enseble.
Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εκδοχή, που είχαμε την τύχη να ακούσουμε στην Αθήνα πριν δυο μήνες.
Θεσσαλονικείς σπεύσατε, κάπου εκεί κοντά σας περιμένει ζωντανό το πνεύμα του Χατζιδάκι λέγοντάς σας:


«Κύριοι σκοτώστε τη μνήμη. Ξεκινήστε από την αρχή. Μονάχα έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια θαρραλέα ένταξή μας στους χρόνους τους μελλοντικούς ενός κόσμου, που θα γελάει κάποτε μαζί μας, γιατί μας συγκινούσαν ιδιαίτερα οι νεκροί, οι μουσικές και τα’ άστρα». «Γεια σας Παίδες»

Περισσότερες πληροφορίες: Principal Club

Ελσα Γράψα