Το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμο αλλάζει το τοπικό κλίμα
Αν και απομένουν ακόμη δύο χρόνια για την ολοκλήρωσή του το φράγμα των τριών κοιλάδων αλλάζει ήδη το κλίμα σε αυτή την περιοχή της Κίνας.
Η τεράστια τεχνητή λίμνη που δημιουργείται σιγά σιγά από τ
Αν και απομένουν ακόμη δύο χρόνια για την ολοκλήρωσή του το φράγμα των τριών κοιλάδων αλλάζει ήδη το κλίμα σε αυτή την περιοχή της Κίνας.
Η τεράστια τεχνητή λίμνη που δημιουργείται σιγά σιγά από το μεγαλύτερο φράγμα του κόσμου δεν έχει ακόμη προλάβει να γίνει η οικολογική καταστροφή που έχουν προβλέψει πολλοί περιβαλλοντολόγοι. Ήδη όμως οι συνέπειες ενός τόσο μεγάλου ανθρώπινου έργου είναι ορατές στο κλίμα της περιοχής.
Οι βροχές και τα χιόνια έχουν ήδη αυξηθεί καθώς η ακόμη ημιτελής λίμνη έχει πλέον διάμετρο 4 χιλιομέτρων αλλά υπάρχουν και περιοχές όπου η νέα κατάσταση έχω οδηγήσει σε αύξηση της ανομβρίας.
Υπολογίζεται ότι το φράγμα θα επηρεάσει το κλίμα μιας περιοχής με έκταση 180 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή 10 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που είχε εκτιμηθεί αρχικά.