Η Πολιτεία τίμησε στο Ζάππειο τους εθνικούς ευεργέτες
Την ανάγκη να υπάρξει «μια νέα γενιά εθνικών ευεργετών» επισήμαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός στην ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο με τίτλο «Έλληνες Εθνικοί Ευεργέτες - μνήμη και τιμή».
37
Η πρώτη εκδήλωση με πρωτοβουλία της Πολιτείας από συστάσεως του ελληνικού κράτους για την προβολή του έργου των εθνικών ευεργετών, από τον Αρσάκη, το Βαρβάκη, το Σίνα και τον Τοσίτσα μέχρι τον Αβέρωφ, το Μαρασλή και το Συγγρό, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο περιστύλιο του Ζάππειου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, του πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή, υπουργών, εκπροσώπων της αντιπολίτευσης και πλήθους παραγόντων.
Η εκδήλωση με τίτλο «Έλληνες Εθνικοί Ευεργέτες – μνήμη και τιμή» οργανώθηκε από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο σειράς πρωτοβουλιών για τον εορτασμό κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου της ημέρας των μεγάλων εθνικών ευεργετών.
«Ο ευεργετισμός έχει τεράστια παράδοση στην Ελλάδα. Ο κατάλογος των Ελλήνων ευεργετών είναι συγκινητικά μακρύς» τόνισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε: «Στόχος μας δεν πρέπει να είναι μόνο η ανάδειξη της προσφοράς των παλαιών αλλά και η μίμηση της πράξης τους από τους νεότερους.
Την ανάγκη να υπάρξει «μια νέα γενιά εθνικών ευεργετών μπορεί να δώσει εφάμιλλη συνέχεια στη μακρά ιστορία του ελληνικού ευεργετισμού» επεσήμανε και ο κ. Καραμανλής
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Κρίσταλ Πάλας – Νιουκάστλ
- LIVE: Σάντερλαντ – Τότεναμ
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα
- Εργατικό δυστύχημα στον Βόλο: Κατέληξε ο 58χρονος χειριστή που καταπλακώθηκε από εκσκαφέα
- Από την παράλυση προσώπου στη σκηνή: O Τζάστιν Μπίμπερ στο Coachella
- Ανήμερα του Πάσχα από τα παλιά: Ο χορός του Ανδρέα, το μελάτο αυγό του Σαρτζετάκη και το τσούγκρισμα Παπαρήγα – Καραμανλή
- Μια στροφή πριν το τέλος: Οι πιθανότεροι αντίπαλοι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα play offs της Euroleague
- Είναι τα αιολικά και ηλιακά πάρκα απειλή για τις μέλισσες; Τι λέει το υπουργείο Περιβάλλοντος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)







































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [12.04 – 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/POSTER_3-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442