Κατά των κουκουλοφόρων τάσσεται η Αλέκα Παπαρήγα
Κατά των ακραίων αντιδράσεων από κουκουλοφόρους τάχθηκε από τις Σέρρες όπου βρίσκεται η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι «η πάλη κατά της ανταγωνιστικής πολιτικής δε γίνεται με καταστροφές και με βία».
43
Κατά των ακραίων αντιδράσεων από κουκουλοφόρους τάχθηκε από τις Σέρρες όπου βρίσκεται η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τη Δευτέρα, η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι οι διάφοροι μασκοφόροι και κουκουλοφόροι που δρουν είτε συνειδητά είτε όχι το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να βοηθούν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα να κάνει δηλώσεις όπως αυτή για καταστολή των διαδηλώσεων με τη χρήση πλαστικών σφαιρών.
«Η πάλη κατά της ανταγωνιστικής πολιτικής» συμπλήρωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ «δε γίνεται με καταστροφές και με βία, αλλά με τη δημιουργία ενός ισχυρού κινήματος που θα αντιμάχεται με επιχειρήματα την ανταγωνιστική πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων».
Σε ερώτηση αν συμφωνεί με τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, η κ. Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι το να βάζεις σε πρώτη γραμμή τις εκλογές είναι σα να μη θέλεις να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα του τόπου.
«Το ΠΑΣΟΚ» συνέχισε «ζητάει συνεχώς πρόωρες εκλογές γιατί δεν έχει ουσιαστικά επιχειρήματα ώστε να αντιπαρατεθεί. Τον κ. Παπανδρέου δεν τον ενδιαφέρει ν ασκήσει πίεση στη Νέα Δημοκρατία ώστε να λύσει τα προβλήματα, τον ενδιαφέρει απλώς να ξεσκεπάσει τη Νέα Δημοκρατία για ένα έρθει αυτός στην εξουσία και να συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική».
Αναφερόμενη στους στόχους του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι είναι το μοναδικό κόμμα αντιπολίτευσης, «που αντιμάχεται ουσιαστικά τα δυο μεγάλα κόμματα που εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Το ΚΚΕ δεν είναι απλώς ένα μικρό κόμμα που θέλει να μπει στο παιχνίδι της εξουσίας. Εμείς θέλουμε να δυναμώσουμε το ΚΚΕ, να έχουμε ισχυρή φωνή για να βοηθήσουμε την εργατική τάξη και την φτωχή εργατιά. Δεν θέλουμε κομμάτι από την πίτα της εξουσίας».
Ολοκληρώνοντας η κ. Παπαρήγα άσκησε κριτική και στην εξωτερική πολιτική που ακολουθούν τα δυο μεγάλα κόμματα, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν πλέον καμία ουσιαστική διαφορά. «Οι ΗΠΑ» σημείωσε «εξακολουθεί να είναι στρατηγικός εταίρος και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΑΟΚ, οι βάσεις φεύγουν συνεχώς από το 1981, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν και υπερθεματίζουν την πολιτική του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν εγκαταλείψει τελείως τους Παλαιστίνιους και το Παλαιστινιακό ζήτημα. Κάποτε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ υπήρχαν κάποιες διαφορές σήμερα έχουν εξαλειφθεί εντελώς».
Η κ. Παπαρήγα στη διάρκεια της επίσκεψής της στις Σέρρες επισκέφθηκε τη διοίκηση του ΤΕΙ και είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και στελέχη του κόμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Η εταιρεία crypto που θέλει να γίνει κεντρική τράπεζα
- Πέθανε ο Ανδρέας Μπέλλης – Η συνεργασία με τον Μιχάλη Κακογιάννη και η «Ρόζα»
- Σχεδόν το ένα τρίτο του νέου λογισμικού στις ΗΠΑ γράφεται με τη βοήθεια της ΑΙ
- Ολλανδία: Άνοιξε ο δρόμος για σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης μειοψηφίας υπό τον Ρομπ Γέτεν
- Ο Αλέξανδρος Γκιννής Σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
- Τραμπ: Μεγάλη αμερικανική «αρμάδα» κινείται προς το Ιράν
- Έρχεται νέο «Ανακαινίζω» – Πότε «ανοίγει»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 28.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442