Ξεκίνησε η εκδίκαση του ποινικού μέρους για το δυστύχημα στον Μαλιακό
Εικόνες από το τραγικό δυστύχημα στο πέταλο του Μαλιακού, τον Σεπτέμβριο του 2004, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά μαθητές από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων, ζωντάνεψαν τη Δευτέρα κατά την εκδίκαση του ποινικού μέρους της υπόθεσης, που ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Καρπενησίου.
Οι τραγικές εικόνες και ο τρόπος που εξελίχθηκε το τροχαίο δυστύχημα στο πέταλο του Μαλιακού, στις 27 Σεπτεμβρίου 2004, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά μαθητές από τη Φαρκαδόνα Τρικάλων, ζωντάνεψαν τη Δευτέρα κατά την εκδίκαση του ποινικού μέρους της υπόθεσης, που ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Καρπενησίου.
Πρόσωπα βουβά οι γονείς των νεκρών μαθητών, ξέσπασαν για άλλη μία φορά σε λυγμούς, μόλις άκουσαν τις περιγραφές του δυστυχήματος.
Από τη δική απουσίαζαν οι μαθητές επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου που προτίμησαν να μην ξαναζήσουν τις ίδιες τραγικές εικόνες μέσα από τις περιγραφές.
«Αν ήταν σήμερα εδώ ο γιος μου και άκουγε όλα όσα λέγονται μέσα στην αίθουσα θα πηδούσε από το παράθυρο» δήλωσε ο Αλέξανδρος Αμπλιανίτης, πατέρας του μαθητή που επί τρεις μήνες μετά το δυστύχημα έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και έχει χάσει το χέρι του.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, «στο χωρίο -τη Φαρκαδόνα Τρικάλων- επικρατεί βουβαμάρα και τα παιδιά τα παρακολουθούν ακόμα οι ψυχολόγοι, αφού δεν μπορούν να ξεπεράσουν το ισχυρό σοκ».
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο οδηγός τη μοιραίας νταλίκας Αντώνης Παρδαλάκης, ο ιδιοκτήτης της νταλίκας που μετέφερε το κοντεϊνερ με τα τζάμια Ευτύχιος Σαρτζετάκης και ο οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Τρικάλων που μετέφερε τους μαθητές, Δημήτριος Πεσλής.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποδίδονται ευθύνες στον οδηγό της νταλίκας για την ταχύτητα που είχε, αφού φέρετε να έτρεχε με 20 χλμ πάνω από το όριο, στον ιδιοκτήτη της νταλίκας για το υπέρβαρο του φορτηγού και για τον οδηγό του λεωφορείου γιατί δεν οδηγούσε με σύνεση, με αυτοέλεγχο και δεν είχε ρυθμίσει την ταχύτητά του ανάλογα με τις περιστάσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η νταλίκα φορτωμένη κοντεϊνερ με τζάμια και μάλιστα ένα τόνο πάνω από το επιτρεπόμενο φορτίο, ξέφυγε από την πορεία της στο Ασπρονέρι, μεταξύ Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα το κοντέινερ να χτυπήσει το λεωφορείο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, ξηλώνοντας τη μία του πλευρά και αφού ανετράπη οδήγησε στο θάνατο επτά μαθητές, ενώ άλλοι 29 τραυματίστηκαν.
Έντονα αντέδρασαν οι παριστάμενοι γονείς στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν αφέθηκαν αιχμές από τους συνηγόρους της υπεράσπισης για τους καθηγητές, ότι δηλαδή δεν είχαν την προσοχή τους στους μαθητές και ότι πιθανά να ήταν όρθιοι. «Αν ήταν όρθιοι τότε θα ζούσαν όλα τα παιδιά. Τα παιδιά μας κοιμόντουσαν και βρήκαν τραγικό θάνατο» σημείωσαν μέσα σε κλίμα έντασης.
Συνολικά έχουν κληθεί να καταθέσουν 71 μάρτυρες μεταξύ των οποίων και αρκετοί πραγματογνώμονες, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ακροαματική διαδικασία θα κρατήσει αρκετές ημέρες.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.