Απαντήσεις στην ΑΔΑΕ καλείται να δώσει την Τετάρτη η Ericsson
Σε κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών καλείται να απαντήσει την Τετάρτη η Ericsson ενώπιον της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο των διοικητικών κυρώσεων.
38
Σε κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών καλείται να απαντήσει την Τετάρτη η Ericsson ενώπιον της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο των διοικητικών κυρώσεων.
Η ΑΔΑΕ έχει ήδη αποστείλει στην Ericsson το κατηγορητήριο, στο οποίο προσάπτει στην εταιρεία τρεις κατηγορίες για παραλείψεις στη διασφάλιση του απορρήτου, σκόπιμη απόκρυψη στοιχείων και δυσχέρανση του έργου της Αρχής.
Η πρώτη κατηγορία, όπως αναφέρει Το Βήμα, αφορά τις εξής διαπιστώσεις: υπήρξε στα λογισμικά συστήματα της Ericsson αλλά και πρόσβαση της Ericsson στο δίκτυο της Vodafone. Η δεύτερη κατηγορία αφορά στη δυσχέρανση του έργου της ΑΔΑΕ, καθώς στην Αρχή δεν δόθηκαν ποτέ ως σήμερα τα εσωτερικά πορίσματα των ερευνών των Ericsson Ισπανίας και Σουηδίας.
Η τρίτη κατηγορία αφορά την παραβίαση του απορρήτου από υπάλληλο της Ericsson με το username Eric, ο οποίος είχε απεριόριστη πρόσβαση στα συστήματα της Vodafone και είχε βρεθεί να εισέρχεται στα λογισμικά της εταιρείας σε ύποπτη περίοδο για τις υποκλοπές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΚΚΕ: Παρέμβαση στην ΕΕ «για το προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα στο εργοστάσιο της Βιολάντα»
- Καιρός: «Μην πανικοβάλλετε τον κόσμο» – Διαφωνεί ο Ζιακόπουλος με τον συναγερμό για την Kristin
- Άγιαξ – Ολυμπιακός: Το MEGA κυρίαρχος της τηλεθέασης
- Τουρκία: Αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με το Ιράν και διεκδικεί ρόλο μεσολαβητή με τις ΗΠΑ
- Ποια είναι τα σενάρια για να μπει ο ΠΑΟΚ στην 8άδα – Έτσι θα περάσει απευθείας στους «16» του Europa League
- Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Αποχώρησε από το Κίνημα Δημοκρατίας με αιχμές κατά Κασσελάκη
- Διασώζουν το Ναυάγιο της Ζακύνθου πριν να είναι αργά
- Κουτσούμπας στο 22ο Συνέδριο του ΚΚΕ: Απέναντι στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ υπάρχει η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 29.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)











































![Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Επιστρέφουν δύο από τους τρεις τραυματίες – Τι είπε η ελληνίδα πρέσβειρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ekav-roumania-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442