Σεβασμό στην αξιοπρέπεια των παιδιών ζήτησε ο Πάπας στο χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του
Να σεβαστεί την αξιοπρέπεια όλων των παιδιών, αυτών που γεννήθηκαν και εκείνων που πρόκειται να γεννηθούν, κάλεσε τον κόσμο ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων, που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Γη.
71
Να σεβαστεί την αξιοπρέπεια όλων των παιδιών, αυτών που γεννήθηκαν και εκείνων που πρόκειται να γεννηθούν, κάλεσε τον κόσμο ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Χριστουγέννων, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες καθολικοί στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι από τις τηλεοπτικές οθόνες.
Με τη γέννηση του Χριστού σε ένα στάβλο στη Βηθλεέμ, «ο Θεός μάς διδάσκει το σεβασμό στα παιδιά» ανέφερε στο κήρυγμά του ο ποντίφικας.
«Το παιδί της Βηθλεέμ κατευθύνει το βλέμμα μας προς όλα τα παιδιά στον κόσμο που υποφέρουν και που υφίστανται παραβάσεις, τόσο εκείνα που έχουν γεννηθεί όσο και εκείνα που δεν έχουν γεννηθεί» προσέθεσε.
Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας αναφέρθηκε «στα παιδιά που, όπως οι στρατιώτες, οδηγούνται στον κόσμο της βίας», «στα παιδιά που αναγκάζονται να ζητιανεύουν», «στα παιδιά που υποφέρουν από τη δυστυχία και την πείνα», «στα παιδιά που δεν βιώνουν την εμπειρία καμιάς αγάπης».
«Σε κάθε ένα από αυτά τα παιδιά, υπάρχει ένα παιδί της Βηθλεέμ που μας απευθύνει το λόγο» είπε. «Ο Θεός που έγινε αγάπη μάς απευθύνει το λόγο. Αυτή τη νύχτα προσευχόμαστε, ώστε η λαμπρότητα της αγάπης του Θεού να χαϊδέψει όλα τα παιδιά και ζητάμε από το Θεό να μας βοηθήσει να κάνουμε αυτό που μπορούμε, ώστε να γίνει σεβαστεί η αξιοπρέπεια των παιδιών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Τα γεγονότα είναι πιο ωραία από τα όνειρα, όταν τα όνειρα γίνονται γεγονότα»
- Κρήτη: Δέμα με ναρκωτικά ξεβράστηκε σε… παραλία
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μούσα Σισοκό
- Μπέρτραντ Ράσελ: Ένα ματαιωμένο και ανέστιο θρησκευτικό συναίσθημα
- Τιμολόγια ρεύματος: Αυτές είναι οι χρεώσεις για τον Φεβρουάριο
- Χαρδαλιάς: «Ο Καποδίστριας ανήκει όχι μόνο στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον που θέλουμε να οικοδομήσουμε»
- Λούκμαν για Ατλέτικο, μοντέλο για… manual
- Υπόθεση Έπσταϊν: Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δηλώνει ότι η επανεξέταση «έχει ολοκληρωθεί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)



























![Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/Capture-16-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442