Με κέρδη 1,32% πάνω από τις 4.300 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να ξεπερνά άνετα τα επίπεδα των 4.300 μονάδων, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε σε όλους τους κλάδους. Ράλι για ΟΤΕ, Cosmote και Alpha Bank.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε σε όλους τους κλάδους.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,32% στις 4.327,52 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 460,3 εκατ. ευρώ.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλειοψηφία τους σε θετική τροχιά και τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι εξής: των Τηλεπικοινωνιών με 3,71%, των Ασφαλειών με 3,30% και της Τεχνολογίας με 2,67%.
Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες είχαν οι εξής: των Πρώτων Υλών με 0,58%, των Κατασκευών με 0,17% και των Τροφίμων και Ποτών με 0,12 %.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE 20, ενισχύθηκε κατά 1,46%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASE MID 40, σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 0,67%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/ASEsmallcap 80, παρουσίασε άνοδο 1,33%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 168 ενισχύθηκαν, 87 υποχώρησαν και 50 παρέμειναν αμετάβλητες.
Το δυναμικό stretching χαρακτηρίζεται από συνεχή ροή κίνησης, σε αντίθεση με τις στατικές διατάσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στο τέλος μιας προπόνησης.