Περισσότεροι από 1.500 Έλληνες ταξίδεψαν με τα ραδιενεργά αεροσκάφη της BA
Περισσότεροι από 1.500 Έλληνες ταξίδεψαν με τα δύο Boeing 767 της British Airways, στα οποία ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια. «Βομβαρδισμός» τηλεφωνημάτων στην εταιρεία, στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και σε νοσοκομεία με τμήματα πυρηνικής ιατρικής.
71
Περισσότεροι από 1.500 είναι οι Έλληνες που ανησυχούν, καθώς ταξίδεψαν με τα δύο Boeing 767 της British Airways, στα οποία ανιχνεύθηκαν «πολύ χαμηλά ίχνη ραδιενεργής ουσίας».
Βομβαρδισμό τηλεφωνημάτων δέχτηκαν την Πέμπτη, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, τα γραφεία της British Airways στην Ελλάδα, της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, αλλά και νοσοκομεία με τμήματα πυρηνικής ιατρικής.
Εκατοντάδες πολίτες που είχαν ταξιδέψει με τα αεροπλάνα της βρετανικής εταιρείας τηλεφωνούσαν και ζητούσαν με αγωνία να μάθουν εάν είχαν μολυνθεί από ραδιενέργεια και πού θα έπρεπε να κάνουν εξετάσεις.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της British Airways στην Ελλάδα, Μάριο Μωυσίδη, περισσότεροι από 1.500 Έλληνες ταξίδεψαν με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη Boeing 767, στα οποία ανιχνεύθηκε ραδιενέργεια. Πάνω από 500 τηλεφωνήματα είχαν δεχτεί ώς το μεσημέρι της Πέμπτης τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.
Πολλά τηλεφωνήματα δέχονταν και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία από πελάτες, οι οποίοι αναζητούσαν επιπλέον ενημέρωση για την υπόθεση.
Όσοι πολίτες ήταν επιβάτες των συγκεκριμένων πτήσεων μπορούν να επικοινωνούν με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στα τηλέφωνα 210-6506714 και 210-6506803 για πρόσθετες πληροφορίες.
Καθησυχαστικό πάντως είναι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη βρετανική αεροπορική εταιρεία και τις βρετανικές υγειονομικές αρχές και από τις πληροφορίες που συνέλεξε, προκύπτει πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ούτε λόγος ανησυχίας για τους επιβάτες που ταξίδεψαν με την British Airways.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Οι Μπακς ακούν προσφορές για τον Αντετοκούνμπο – Το πακέτο που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι Γουόριορς»
- Πρέβεζα: Τέλος σε απάτη με «βιτρίνα» μια Ferrari έβαλε η εφορία – Πώς τους τσάκωσαν
- Το μαγικό οικοσύστημα αυτών που «αντιπολιτεύονται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στηρίζοντάς τον
- Η Αθήνα δεν αφήνει αναπάντητες τις τουρκικές NAVTEX
- Ο Ολυμπιακός μαθαίνει αντίπαλο στα play offs του Champions League – Όλα τα δεδομένα της κλήρωσης
- Τα τελευταία κλικ: Ανέκδοτες φωτογραφίες της Αμέλια Έρχαρτ λίγες ώρες προτού το όνειρο γίνει εφιάλτης
- Δύσκολοι καιροί για τα κρυπτονομίσματα – «Βουλιάζει το Bitcoin
- Τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία: Σε καταστολή στο νοσοκομείο της Τιμισοάρα παραμένει ο τρίτος φίλαθλος του ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 30.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442