Δύο τραγωδίες συγκλονίζουν τα Χανιά. Ένα αβάπτιστο αγοράκι, ηλικίας 13 μηνών, βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια της μητέρας του, η οποία συνελήφθη. Ένα κοριτσάκι τριών ετών τραυματίστηκε στο λαιμό από όπλο που κατείχε παράνομα ο πατέρας του.
Δύο τραγωδίες συγκλονίζουν την κοινωνία των Χανίων. Στην πρώτη, ένα αβάπτιστο αγοράκι, ηλικίας 13 μόλις μηνών, βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια της μητέρας του, η οποία συνελήφθη. Στη δεύτερη, ένα κοριτσάκι τριών ετών τραυματίστηκε στο λαιμό από όπλο που κατείχε παράνομα ο πατέρας του.
Στην πρώτη υπόθεση, ένα αβάπτιστο αγοράκι, ηλικίας 13 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό το Σάββατο στο νοσοκομείο Χανίων. Σύμφωνα με τα όσα αρχικά είπαν οι γονείς του παιδιού, βρήκαν το βρέφος νεκρό μέσα στην κούνια του, η οποία βρισκόταν σε δωμάτιο δίπλα από την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της οικογένειας.
Σύμφωνα όμως με την αστυνομία, το βρέφος χτυπήθηκε στην ξύλινη άκρη του καναπέ από την 30χρονη μητέρα του, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και συνελήφθη, για να οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα.
Το μεσημέρι της Κυριακής ο ιατροδικαστής Χανίων, Σταμάτης Μπελιβάνης, απέδωσε το θάνατο του βρέφους στις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και στην εσωτερική αιμορραγία, που προκλήθηκαν μετά από χτυπήματα.
Το περιστατικό αυτό όμως δεν ήταν το μόνο που απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές στα Χανιά. Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου τραυματίστηκε στο λαιμό από σφαίρα ένα κοριτσάκι τριών ετών.
Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείου του Ηρακλείου.
Οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων, αφού σταθεροποίησαν την κατάσταση της υγείας του παιδιού, το μετέφεραν με μονάδα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα παίδων.
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η σφαίρα που τραυμάτισε το παιδί, εισήλθε από την τράχηλο και βγήκε από την ωμοπλάτη, χωρίς να ωστόσο πλήξει κάποιο ζωτικό όργανο.
Για τις ακριβείς συνθήκες τραυματισμού του παιδιού διενεργείται έρευνα, οι γονείς του ωστόσο αποδίδουν το περιστατικό σε ατύχημα, που συνέβη, όπως υποστηρίζουν, όταν εκπυρσοκρότησε το πιστόλι, το οποίο είχε παράνομα στην κατοχή του ο πατέρας του παιδιού.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,