Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στο Λίβανο η Αλέκα Παπαρήγα, στο Ισραήλ αντιπροσωπεία του ΣΥΝ

Στο Λίβανο η Αλέκα Παπαρήγα, στο Ισραήλ αντιπροσωπεία του ΣΥΝ

Στο Λίβανο μεταβαίνει αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλ.Παπαρήγα. Αντιπροσωπεία αλληλεγγύης συγκροτεί ο ΣΥΝ, ο οποίος μαζί με οργανώσεις αλληλεγγύης και πανεπιστημιακούς μεταβαίνουν στο Τελ Αβίβ, μεταφέροντας μήνυμα συμπαράστασης.

71

Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, αναχωρεί για το Λίβανο εντός των ημερών. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ και η Ελένη Μαυρούλη, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

Η αντιπροσωπεία θα εκφράσει την έντονη καταγγελία του ΚΚΕ για «τα εγκλήματα του Ισραήλ και την συμπαράσταση του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα του λιβανέζικου και του παλαιστινιακού λαού» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Επίσης, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία καλεί σε νέα κινητοποίηση την προσεχή Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την Αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία.

Στο Τελ Αβίβ στελέχη του ΣΥΝ

Αντιπροσωπεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό συγκροτεί ο Συνασπισμός. Στελέχη του ΣΥΝ και της Νεολαίας του κόμματος, οργανώσεις αλληλεγγύης και πανεπιστημιακοί θα μεταβούν στο Τελ Αβίβ, μεταφέροντας μήνυμα συμπαράστασης από τον ελληνικό λαό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, η αντιπροσωπεία αυτή, στην οποία θα μετάσχει και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Τάσος Κουράκης, έχει σκοπό να επισκεφθεί ειδικά τα πληττόμενα μέρη της Παλαιστίνης, «μεταφέροντας ένα μήνυμα συμπαράστασης από όλον τον ελληνικό λαό τόσο προς τους Παλαιστινίους όσο και τους Λιβανέζους, αλλά και προς τους Ισραηλινούς πολίτες, που πλήττονται από την πολιτική του Ισραήλ».

Όσο για τους πρόσφυγες από το Λίβανο, ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι «όλες αυτές οι οικογένειες, οι οποίες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μέσα σε δραματικές συνθήκες, κάτω από τους αδυσώπητους και απάνθρωπους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, δεν πρέπει να ζήσουν μια δεύτερη προσφυγιά, έστω και για μέρες».

«Με αυτήν την έννοια, βάζοντας στο περιθώριο κάθε είδους γραφειοκρατική διαδικασία, η χώρα μας, η κυβέρνηση, πρέπει να είναι έτοιμη να προσφέρει ένα περιβάλλον ασφάλειας, φιλοξενίας, σιγουριάς σε αυτούς τους ανθρώπους, μέχρι να δούμε ποια θα είναι η έκβαση της κατάστασης αυτής στη Μέση Ανατολή» συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο