Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και πορείες την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και πορείες αλληλεγγύης προς το Λίβανο και τον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από τα κόμματα της Αριστεράς και αντιπολεμικές και ακτιβιστικές οργανώσεις.
28
Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης προς το Λίβανο και τον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στην Αθήνα. Η πρώτη διοργανώθηκε από το ΠΑΜΕ και η δεύτερη από το ΣΥΝ και το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, με τη συμμετοχή ακτιβιστικών και αντιπολεμικών οργανώσεων.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στις 7 το απόγευμα μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο. Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε αντίσταση και αλληλεγγύη «εκεί που οι λαοί ανθίστανται στον ιμπεριαλισμό».
«Καταδικάζουμε τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γιατί πέρα από ανθρωπιστικές κορώνες συνεργούν στη δράση των ιμπεριαλιστών», πρόσθεσε η κυρία Παπαρήγα.
Η πορεία του ΠΑΜΕ, αφού πρώτα σταμάτησε για λίγα λεπτά μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου φώναξε αντιαμερικανικά συνθήματα, κατέληξε στην πρεσβεία του Ισραήλ, όπου και διαλύθηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ.
Τα μέλη του ΣΥΝ, του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και των ακτιβιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στις 7:30 το απόγευμα στο Πάρκο της Ελευθερίας και φωνάζοντας συνθήματα πέρασαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ και κατευθύνθηκαν προς την πρεσβεία του Ισραήλ.
Εκεί ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες και κόκκινη μπογιά προς τα λεωφορεία της αστυνομίας και τους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας. Τα γεγονότα δεν είχαν συνέχεια και οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, αφού παρέμειναν μπροστά στην πρεσβεία για περίπου μία ώρα.
Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο πορείες διαμαρτυρίας, η πρώτη από το ΠΑΜΕ, την ΕΔΥΕΘ και την Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η δεύτερη από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Οι δύο πορείες, ακολουθώντας κοινή διαδρομή, πέρασαν από το προξενείο των ΗΠΑ και αναμένεται να καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442