Προσλήψεις 10.000 νοσηλευτών σε ένα χρόνο ανακοίνωσαν Αλογοσκούφης, Αβραμόπουλος
Σύσκεψη για τις ανάγκες των νοσοκομείων σε προσωπικό πραγματοποίησαν ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης και ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος. Ανακοίνωσαν περίπου 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών σε ένα χρόνο και τη δημιουργία διαχειριστικού συστήματος νοσοκομείων.
Σύσκεψη για τις ανάγκες των νοσοκομείων σε προσωπικό πραγματοποίησαν ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης και ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος, τη Δευτέρα.
Στη διάρκεια της σύκεψης, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, συμφωνήθηκε σε ένα έτος από σήμερα να έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες των νοσοκομείων σε νοσηλευτικό προσωπικό.
Όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης θα προσληφθούν άμεσα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου 250 άτομα και στη συνέχεια, με βάση τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, θα κινηθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη άλλων 4.500 νοσηλευτών. Παράλληλα, με τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους θα προσληφθούν άλλα 5.000 άτομα.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η συγκρότηση Διϋπουργικής Επιτροπής με τη συμμετοχή και των υπουργείων Απασχόλησης και Ανάπτυξης, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία ενός πάγιου διαχειριστικού συστήματος των νοσοκομείων.
Όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, η Διϋπουργική Επιτροπή θα υποβάλει μέχρι τον Οκτώβριο ολοκληρωμένες προτάσεις για το διαχειριστικό σύστημα των νοσοκομείων.
Τόσο ο υπουργός Οικονομίας, όσο και ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκαν στην πρόοδο του τομεακού προγράμματος για την υγεία και σημείωσαν ότι η απορρόφηση από το Γ ΚΠΣ έχει φθάσει το 44,4% έναντι του 12% που ήταν πριν από δυο χρόνια.
ΠΑΣΟΚ: Ώδινεν όρος και έτεκε μυν
Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Οικονομίας, η συντονίστρια Υγείας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Συλβάνα Ράπτη, και ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας, Έκτορας Νασιώκας, δήλωσαν: «Ώδινεν όρος και έτεκε μυν!».
«Από τις 9.500 προσλήψεις για τις οποίες έκαναν λόγο, λαμβάνομεν -θεωρητικώς και πάλι- ως προκαταβολή το 1/38, ήτοι 250 προσλήψεις νοσηλευτών ή διαφορετικά δύο νοσοκόμες σε κάθε νοσοκομείο. Δεν διευκρινίζεται πάντως, αν οι προσλήψεις αυτές θα περάσουν από το μακρύ γαλάζιο χέρι, που παραποίησε τα δεδομένα των υποψηφίων για διορισμό στα νοσοκομεία Ελπίς και Σισμανόγλειο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Σε κάθε περίπτωση, αναμένομεν με ενδιαφέρον την πλήρη, σαφή διατύπωση της… πολιτικής πρότασης του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για άμεσες προσλήψεις νοσηλευτών εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ» καταλήγουν οι κ. Ράπτη και Νασιώκας.