Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Τα προβλήματα της ακτοπλοΐας στρέφουν τους Έλληνες σε διακοπές στην ηπειρωτική χώρα

Τα προβλήματα της ακτοπλοΐας στρέφουν τους Έλληνες σε διακοπές στην ηπειρωτική χώρα

Διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα, αντί για τα νησιά, φαίνεται ότι επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, λόγω του κόστους των εισιτηρίων των πλοίων και των προβλημάτων που συνεχίζονται με τα δρομολόγια στην ακτοπλοΐα, όπως καταδεικνύει έρευνα της εφημερίδα Τα Νέα.

53

Διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα, αντί για τα νησιά, φαίνεται ότι επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες, λόγω του κόστους των εισιτηρίων των πλοίων και των προβλημάτων που συνεχίζονται με τα δρομολόγια στην ακτοπλοΐα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ήδη αρκετοί Έλληνες προτιμούν για τις διακοπές τους τα παράλια της ηπειρωτικής χώρας που είναι προσβάσιμα απευθείας με το αυτοκίνητό τους. Μάλιστα, μια τέτοια επιλογή είναι και οικονομικότερη.

Όπως σημειώνεται, με έως και 400 ευρώ κέρδος αρχίζει τις διακοπές της μία τετραμελής οικογένεια, στην περίπτωση που επιλέξει να φορτώσει τις βαλίτσες της στο αυτοκίνητο με προορισμό κάποια παραθαλάσσια περιοχή.

Ειδικότερα, τα έξοδα της βενζίνης για μια διαδρομή 900 χλμ. -από την Αθήνα έως τα Σύβοτα Θεσπρωτίας και επιστροφή- αγγίζουν τα 115 ευρώ για ένα συμβατικό ΙΧ και φτάνουν τα 155 ευρώ για ένα 4Χ4 (συμπεριλαμβανομένων και των διοδίων).

Τα ναυτικά μίλια όμως κοστίζουν έως και 300% περισσότερο: στην περίπτωση που η ίδια οικογένεια επιλέξει να επισκεφτεί, παραδείγματος χάριν, τα Χανιά, αρχίζει τις διακοπές της με 231,50 ευρώ μείον για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (στην τιμή περιλαμβάνεται και ΙΧ). Επιπλέον, χρειάζεται άλλα 206,50 για τα εισιτήρια επιστροφής.

Η κατάσταση αυτή που διαμορφώνεται στον τουριστικό χάρτη της χώρας, και η οποία είναι αποτέλεσμα τόσο της ακρίβειας στα εισιτηρια των πλοίων, όσο και της ταλαιπωρίας που συνεχίζεται στα λιμάνια, λόγω βλαβών και σημαντικών καθυστερήσεων στα δρομολόγια, έχει ως συνέπεια να «στενάζουν» τα νησιά που παραδοσιακά αποτελούσαν προορισμούς οικογενειών, όπως αυτά των δυτικών Κυκλάδων.

Από την άλλη πλευρά, οι ξενοδόχοι σε ηπειρωτικές παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας βλέπουν τα δωμάτιά τους να γεμίζουν και μάλιστα όχι μόνο για τα Σαββατοκύριακα, αλλά για περισσότερες ημέρες.

Ενδεικτικά, οι ξενοδόχοι στο Ναύπλιο, την Αιδηψό και τη Χαλκιδική αναμένουν πληρότητα για τους επόμενους δύο μήνες στο 90%- 100%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο