Με υψηλή συμμετοχή στις κρατικές τράπεζες η 24ωρη απεργία της ΟΤΟΕ
Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε στις συναλλαγές, κυρίως στις κρατικές τράπεζες, η 24ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με κύριο αίτημα την έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε στις συναλλαγές, κυρίως στις κρατικές τράπεζες, η 24ωρη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με κύριο αίτημα την έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
«Η συμμετοχή στην απεργία φθάνει και το 100% σε ορισμένες κρατικές τράπεζες, ενώ στις ιδιωτικές κυμαίνεται από 15-30%», δήλωσε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, πρόεδρος της ομοσπονδίας της ΟΤΟΕ.
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η συμμετοχή στην απεργία απέδειξε την αποφασιστικότητα για την αγωνιστική διεκδίκηση της συλλογικής σύμβασης που χαρακτηρίζει τον κλάδο.
Η ΟΤΟΕ δηλώνει ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια ανοχής, κατηγορεί τους τραπεζίτες για αδιαλλαξία αλλά και την κυβέρνηση -και ειδικότερα τον υπουργό Απασχόλησης- για αδυναμία να αντιπαρατεθούν με την αυθαιρεσία και την καταστρατήγηση των νόμων.
Οι τραπεζοϋπάλληλοι προειδοποιεί ότι αν οι τραπεζίτες δεν αλλάξουν στάση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
«Αναμένουμε να δούμε κινήσεις από την πλευρά των τραπεζιτών. Αν δεν υπάρξουν, τότε το προεδρείο της ΟΤΟΕ θα συνεδριάσει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες για να αποφασίσει νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις», είπε ο κ. Τσουκαλάς.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.