Για «αποικιοκρατική αντιμετώπιση» κατηγορεί η ΜΕΒΓΑΛ τη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών
Για «αποικιοκρατική αντιμετώπιση» κατηγορεί τη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών η ΜΕΒΓΑΛ, εκφράζοντας έκπληξη, όπως αναφέρει, για τις πρωτοφανείς συνθήκες με τις οποίες «επιχειρείται να επιβληθεί στην εταιρία μας μια άκυρη και αντικείμενη στο καταστατικό της μεταβίβαση μετοχών».
28
Για «αποικιοκρατική αντιμετώπιση» κατηγορεί τη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών η ΜΕΒΓΑΛ με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της πρώτης, εκφράζοντας έκπληξη για τις πρωτοφανείς συνθήκες με τις οποίες «επιχειρείται να επιβληθεί στην εταιρία μας μια άκυρη και αντικείμενη στο καταστατικό της μεταβίβαση μετοχών».
Η ΜΕΒΓΑΛ σημειώνει ότι «δεν επηρεάζεται από σενάρια και φήμες», παραμένει προσηλωμένη «στο σχέδιο μακροπρόθεσμης ανάπτυξής της» και εκτιμά ότι το θέμα «με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών και διαρροές ποικίλων κύκλων αποκλειστικά για λόγους εντυπώσεων και με βάση σκοπιμότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τη ΜΕΒΓΑΛ».
Η εταιρεία διευκρινίζει ότι το καταστατικό της αποτυπώνει τους όρους της εταιρικής σύμβασης στους οποίους υπάγονται και από τους οποίους δεσμεύονται οι μέτοχοι της εταιρίας και αντικατοπτρίζει τη βούληση των ιδρυτών και των σημερινών μετόχων. Επίσης, το καταστατικό αυτό έχει επανειλημμένα εγκριθεί, ως προς τη νομιμότητά του, από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές.
«Είναι προφανές» αναφέρει η ανακοίνωση, «ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία κάθε μέτοχος δικαιούται, εφόσον το επιθυμεί, να αμφισβητήσει, με τους προβλεπόμενους στο νόμο τρόπους, την εγκυρότητα ρήτρας του καταστατικού. Για να τροποποιηθούν όμως, οι υφιστάμενες διατάξεις του καταστατικού της εταιρίας, απαιτείται είτε η συναίνεση προς τούτο των μετόχων που εκπροσωπούν τα 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου της, είτε τελεσίδικη δικαστική απόφαση (για την έκδοση της οποίας απαιτείται πολυετής δικαστικός αγώνας).
»Σε κάθε άλλη περίπτωση, οποιαδήποτε μεταβίβαση μετοχών είναι απολύτως άκυρη και ως τέτοια θα αντιμετωπισθεί από την εταιρία. Από τη στιγμή λοιπόν που η καταστατική πλειοψηφία των μετόχων της ΜΕΒΓΑΛ, δεν συναινεί στη σκοπούμενη μεταβίβαση, το θέμα θεωρείται λήξαν για την εταιρία».
«Σε σχέση με τη δήλωση της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών περί της δυνατότητάς της να ασκεί τα δικαιώματα ψήφου που απορρέουν από το συμφωνηθέν να μεταβιβαστεί ποσοστό μετοχών της εταιρίας, ενημερώνουμε ότι, μέχρι αυτή τη στιγμή, κανένα έγγραφο δεν έχει περιέλθει στην εταιρία, από το οποίο να μπορεί να συναχθεί τέτοιο συμπέρασμα» αναφέρει η ΜΕΒΓΑΛ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα – Τι συμβολίζει το έθιμο
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
- The Expla-in Project | Τζέφρι ‘Eπσταϊν: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;
- Ποιες χώρες εκδίδουν τα περισσότερα διαβατήρια σε «πολίτες εκτός ΕΕ»; – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
- Πάσχα: Σήμερα η «μεγάλη έξοδος» – Γεμάτα φεύγουν τα πλοία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-136x85.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442