Για «αποικιοκρατική αντιμετώπιση» κατηγορεί η ΜΕΒΓΑΛ τη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών
Για «αποικιοκρατική αντιμετώπιση» κατηγορεί τη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών η ΜΕΒΓΑΛ, εκφράζοντας έκπληξη, όπως αναφέρει, για τις πρωτοφανείς συνθήκες με τις οποίες «επιχειρείται να επιβληθεί στην εταιρία μας μια άκυρη και αντικείμενη στο καταστατικό της μεταβίβαση μετοχών».
28
Για «αποικιοκρατική αντιμετώπιση» κατηγορεί τη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών η ΜΕΒΓΑΛ με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της πρώτης, εκφράζοντας έκπληξη για τις πρωτοφανείς συνθήκες με τις οποίες «επιχειρείται να επιβληθεί στην εταιρία μας μια άκυρη και αντικείμενη στο καταστατικό της μεταβίβαση μετοχών».
Η ΜΕΒΓΑΛ σημειώνει ότι «δεν επηρεάζεται από σενάρια και φήμες», παραμένει προσηλωμένη «στο σχέδιο μακροπρόθεσμης ανάπτυξής της» και εκτιμά ότι το θέμα «με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών και διαρροές ποικίλων κύκλων αποκλειστικά για λόγους εντυπώσεων και με βάση σκοπιμότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τη ΜΕΒΓΑΛ».
Η εταιρεία διευκρινίζει ότι το καταστατικό της αποτυπώνει τους όρους της εταιρικής σύμβασης στους οποίους υπάγονται και από τους οποίους δεσμεύονται οι μέτοχοι της εταιρίας και αντικατοπτρίζει τη βούληση των ιδρυτών και των σημερινών μετόχων. Επίσης, το καταστατικό αυτό έχει επανειλημμένα εγκριθεί, ως προς τη νομιμότητά του, από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές.
«Είναι προφανές» αναφέρει η ανακοίνωση, «ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία κάθε μέτοχος δικαιούται, εφόσον το επιθυμεί, να αμφισβητήσει, με τους προβλεπόμενους στο νόμο τρόπους, την εγκυρότητα ρήτρας του καταστατικού. Για να τροποποιηθούν όμως, οι υφιστάμενες διατάξεις του καταστατικού της εταιρίας, απαιτείται είτε η συναίνεση προς τούτο των μετόχων που εκπροσωπούν τα 2/3 του μετοχικού κεφαλαίου της, είτε τελεσίδικη δικαστική απόφαση (για την έκδοση της οποίας απαιτείται πολυετής δικαστικός αγώνας).
»Σε κάθε άλλη περίπτωση, οποιαδήποτε μεταβίβαση μετοχών είναι απολύτως άκυρη και ως τέτοια θα αντιμετωπισθεί από την εταιρία. Από τη στιγμή λοιπόν που η καταστατική πλειοψηφία των μετόχων της ΜΕΒΓΑΛ, δεν συναινεί στη σκοπούμενη μεταβίβαση, το θέμα θεωρείται λήξαν για την εταιρία».
«Σε σχέση με τη δήλωση της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών περί της δυνατότητάς της να ασκεί τα δικαιώματα ψήφου που απορρέουν από το συμφωνηθέν να μεταβιβαστεί ποσοστό μετοχών της εταιρίας, ενημερώνουμε ότι, μέχρι αυτή τη στιγμή, κανένα έγγραφο δεν έχει περιέλθει στην εταιρία, από το οποίο να μπορεί να συναχθεί τέτοιο συμπέρασμα» αναφέρει η ΜΕΒΓΑΛ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442