Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Η Τράπεζα Κύπρου δεν είναι «λαγός» κανενός, λέει ο Ανδρέας Ηλιάδης

Η Τράπεζα Κύπρου δεν είναι «λαγός» κανενός, λέει ο Ανδρέας Ηλιάδης

«Δεν είμαστε λαγός κανενός» τονίζει σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, Ανδρέας Ηλιάδης, αναφερόμενος στην προσφορά που έχει καταθέσει η κυπριακή τράπεζα για την εξαγορά της Εμπορικής. Τι λέει για τον Μ.Σάλλα.

27

«Δεν είμαστε λαγός κανενός» τονίζει σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, Ανδρέας Ηλιάδης, αναφερόμενος στην προσφορά που έχει καταθέσει η κυπριακή τράπεζα για την εξαγορά της Εμπορικής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελευθεροτυπία, ο κ. Ηλιάδης υποστηρίζει ότι η Κύπρου θα καταστήσει την Εμπορική σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης στον κυπριακό, τον ελλαδικό και τον οικονομικό χώρο της ευρύτερης περιοχής.

Η κίνηση της τράπεζας που «ήθελε εξαρχής τη μεγάλη ελληνική τράπεζα» δεν συνδέεται με την αύξηση θέσεων στο μετοχικό της κεφάλιο από την Τράπεζα Πειραιώς, λέει.

«Ο Μιχάλης Σάλλας είναι ένας μέτοχος όπως οι άλλοι» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σε περίπτωση που η Κύπρου κερδίσει την Εμπορική, σημειώνει, θα δημιουργηθεί μία υπερτράπεζα με νέα ελκυστικά προϊόντα για μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ιδιώτες, ενώ δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στο δίκτυο καταστημάτων ή στο προσωπικό.

Σε περίπτωση, πάντως, που η μάχη για τη διεκδίκηση της Εμπορικής ανοίξει περαιτέρω, τότε ο κ. Ηλιάδης δεν αποκλείει ένα δεύτερο γύρο προσφορών, χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες.

Παρέμβαση της κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Την παρέμβαση της κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκάλεσε η αγορά μετοχών της Τράπεζας Κύπρου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με επιστολή της στην Πειραιώς, υπογραμμίζει ότι σε περίπτωση που στοχεύει να αποκτήσει μέσα σε διάστημα ενός έτους ποσοστό μετοχών της Κύπρου άνω του 20%, τότε υποχρεούται να καταθέσει δημόσια πρόταση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Μάριος Κληρίδης δήλωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς επιβάλλεται να ανακοινώνει καθημερινά οποιαδήποτε διαφοροποίηση στο κεφάλαιο που κατέχει, καθώς το μερίδιό της έχει ξεπεράσει το 5%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο