Ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος για το 2007 ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Στις 12.000 το αφορολόγητο. Μειώσεις φόρου από 10 ως 1.080 ευρώ για άγαμους και έγγαμους χωρίς παιδιά και από 150 ως 1.220 ευρώ για οικογένειες με ένα παιδί.
Η νέα φορολογική κλίμακα που θα ισχύσει για μισθωτούς και συνταξιούχους οδηγεί σε μειώσεις φόρου από 10 ως 1.080 ευρώ για άγαμους και έγγαμους χωρίς παιδιά και από 150 ως 1.220 ευρώ για τις οικογένειες με ένα παιδί. Μεγαλύτερη είναι η ελάφρυνση για τις τετραμελείς οικογένειες και υπολογίζεται από 300 ως 1.360 ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Oικονομίας Γ.Αλογοσκούφης έχει καταλήξει στη νέα φορολογική κλίμακα του 2007 που θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2006. Το αφορολόγητο όριο θα αυξηθεί στα 12.000 ευρώ (από 11.000 ευρώ) για τους άγαμους και τα ζευγάρια χωρίς παιδιά. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τους έγγαμους με παιδιά.
Με αυτό τον τρόπο το αφορολόγητο όριο φθάνει ουσιαστικά στο όριο του σημερινού πρώτου κλιμακίου (11.000 ως 13.000 ευρώ που φορολογείται με συντελεστή 15%) και έτσι- το κλιμάκιο- εξαφανίζεται. Το πρώτο φορολογικό κλιμάκιο που θα φορολογείται με τον κεντρικό φορολογικό συντελεστή 29% καταλαμβάνει το εύρος ετήσιων ατομικών εισοδημάτων από 12.000 ως 30.000 ευρώ.
Τα εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ ετησίως θα φορολογηθούν το 2007 με συντελεστή 39% (από 40% σήμερα).
Όπως δηλώνει ο υπουργός Oικονομίας Γ.Αλογοσκούφης «ο στόχος είναι το εισόδημα από 12.000 μέχρι 50.000 ευρώ να φορολογείται με τον κεντρικό φορολογικό συντελεστή ο οποίος θα γίνει 25% από 30% που είναι σήμερα. Αλλά η απόφαση αυτή έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Γι’ αυτό θα γίνει σταδιακά σε τρία χρόνια».
Το σχέδιο προβλέπει ότι το 2008 το πρώτο φορολογικό κλιμάκιο να διευρυνθεί στις 40.000 ευρώ και ο συντελεστής να μειωθεί στο 27% και ο ανώτερος συντελεστής στο 37%. Το 2009 το κλιμάκιο θα ανέλθει στις 50.000 ευρώ και θα φορολογείται με συντελεστή 25% και το υπερβάλλον ποσό με συντελεστή 35%, που είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρώπης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας