Ο όμιλος Μυτιληναίου εξαγοράζει την Spider Ενεργειακή
Ο όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εξαγόρασε το 100% της εταιρείας Spider Ενεργειακή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τίμημα. Η Spider Ενεργειακή είναι κατά 50% θυγατρική της εισηγμένης μεταλλοβιομηχανίας Spider.
Ο όμιλος Μυτιληναίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εξαγόρασε το 100% της εταιρείας Spider Ενεργειακή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τίμημα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου προς το Χρηματιστήριο:
«Στα πλαίσια της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Μυτιληναίος υπέβαλε δεσμευτική πρόταση προς τους μετόχους της εταιρείας SPIDER Ενεργειακή ΑΕ για την εξαγορά του ποσοστού 100% του μετοχικού της κεφαλαίου και η οποία έγινε αποδεκτή».
Πρόκειται για σταθμό στην επέκταση του ομίλου στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς προσθέτει στο υπάρχον αιολικό δυναμικό67MW από αιολική ενέργεια (ξεπερνώντας στο σύνολο του ομίλου τα 150MW), 7 MW από μικρά υδροηλεκτρικά, καθώς και το δικαίωμα απόκτησης επιπλέον 195 MW αιολικών πάρκων, τα οποία βρίσκονται στην διαδικασία αδειοδότησης.
Ο όμιλος προχωράει την κατασκευή του Σταθμού Συμπαραγωγής στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας, ισχύος 340 MW, ο οποίος αποτελεί την πρώτη φάση του ενεργειακού κέντρου Αγίου Νικολάου, 750 MW ηλεκτρικής ισχύος. Παράλληλα, ενισχύει τη θέση του στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και ρύπων με την Αδεια Προμήθειας 310 MW.
H Spider Ενεργειακή είναι κατά 50% θυγατρική της εισηγμένης μεταλλοβιομηχανίας Spider, που έχει κεφαλαιοποίηση 47 εκατ. ευρώ περίπου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας