Στις 22 Μαΐου θα καταβληθεί το νέο ΕΚΑΣ και τα αναδρομικά του
Στις 22 Μαΐου θα καταβληθεί στους δικαιούχους συνταξιούχους του ΙΚΑ το νέο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) μαζί με τα αναδρομικά του. Το νέο ΕΚΑΣ κυμαίνεται από 40 έως 160 ευρώ.
Στις 22 Μαΐου θα καταβληθεί το νέο Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) που κυμαίνεται από 40 έως 160 ευρώ.
Όπως προκύπτει από τις σχετικές οδηγίες, το νέο ΕΚΑΣ και τα αναδρομικά από 1.1.06 θα καταβληθούν προς τους δικαιούχους συνταξιούχους του ΙΚΑ στις 22.5.06 με τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου, τα δε ποσά ΕΚΑΣ που καταβλήθηκαν αχρεώστητα, από 1/1/06, σε όλους τους (κατά την 31.12.05) δικαιούχους δεν θα αναζητηθούν.
Oι προϋποθέσεις καταβολής του ΕΚΑΣ, όπως αναφέρουν «Τα Νέα», έχουν ως εξής:
1. Το ποσό του ΕΚΑΣ, το οποίο θα καταβάλλεται στους δικαιούχους για το έτος 2006, κυμαίνεται από 40,04 ευρώ έως 160,15 ευρώ τον μήνα και χορηγείται ανάλογα με τα συνολικά εισοδήματα από συντάξεις, καθώς και από μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα του έτους 2004.
2. Αναπροσαρμόζονται τα ποσά εισοδηματικών κριτηρίων, με βάση τη μεταβολή του εισοδήματος, που προέρχεται από την αύξηση του πλήρους κατωτάτου ορίου κύριας σύνταξης, χωρίς προσαυξήσεις και διαμορφώνονται για το έτος 2006 ως εξής:
Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα που χορηγήθηκαν σε μισθωτό, στο ποσό των 7.165,71 ευρώ.
Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα του συνταξιούχου στο ποσό των 8.360,00 ευρώ.
Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, στο ποσό των 13.009,20 ευρώ.
3. Για το έτος 2006 αποδεικτικό για τα εισοδηματικά κριτήρια θα αποτελέσει το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας του οικονομικού έτους 2005, το οποίο αφορά εισοδήματα του έτους 2004.
Σύνταξη ΟΓΑ
Τέλος, 7% αυξάνονται από 1.1.2006 τα ποσά της βασικής σύνταξης του OΓΑ και 4% η σύνταξη των κλάδων πρόσθετης και κύριας ασφάλισης, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Oικονομίας και Oικονομικών, καθώς και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Τα αναδρομικά ποσά για τις παραπάνω αυξήσεις θα καταβληθούν από 2 έως 10 Μαΐου 2006 μαζί με τη σύνταξη του μηνός Μαΐου 2006.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας