Σειρά εμπρηστικών επιθέσεων στην Αθήνα από τον «Αντικρατικό Αγώνα»
Η οργάνωση «Αντικρατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για σειρά εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στα βόρεια προάστια της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες. Στόχοι ήταν η αντιπροσωπεία της Renault στο Χαλάνδρι και τα MC Donalds στην Αγία Παρασκευή.
71
Η οργάνωση «Αντικρατικός Αγώνας» ανέλαβε την ευθύνη για σειρά εμπρηστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια.
Στις 4.50 τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα εξερράγη εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελούνταν από γκαζάκια κάτω από ΙΧ αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, έξω από την αντιπροσωπεία της Renault στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 43, στο Χαλάνδρι.
Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ ένας δεύτερος εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος όμως δεν εξερράγη, βρέθηκε κάτω από διπλανό αυτοκίνητο.
Στις 5.30 άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και είπε ότι ο «Αντικρατικός Αγώνας» αναλαμβάνει την ευθύνη για τους εμπρησμούς αυτούς, καθώς και για την απόπειρα εμπρησμού, που σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο έξω από τα Mc Donalds στην Αγία Παρασκευή.
Στο σημείο εκείνο είχε βρεθεί εμπρηστικός μηχανισμός, που αποτελούνταν και αυτός από γκαζάκια και ο οποίος δεν είχε εκραγεί.
Ο άγνωστος που τηλεφώνησε είπε ότι οι επιθέσεις έγιναν με αφορμή την επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα και «σε ένδειξη αλληλλεγγύης σε όσους μάχονται ενάντια στον επεκτατισμό του καπιταλισμού και του κράτους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν
- Μιχαηλίδης: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε»
- Σαραγόσα – Μπαρτσελόνα 86-92: Δύσκολο «διπλό» για τους Μπλαουγκράνα πριν τον Παναθηναϊκό
- Ο Κιρ Στάρμερ δεν θέλει τον Κάνιε Γουέστ στο Λονδίνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442