Μία ακόμη δόνηση 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:50 την Μ.Πέμπτη στη Ζάκυνθο και, σύμφωνα με τους ειδικούς, εντάσσεται στη σεισμική ακολουθία των τελευταίων εβδομάδων. Νέες κόντρες σεισμολόγων μετά και την δόνηση των 5,3 Ρίχτερ της Μ.Τετάρτης.
28
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:50 τη Μ.Πέμπτη στη Ζάκυνθο και, σύμφωνα με τους ειδικούς, εντάσσεται στη σεισμική ακολουθία των τελευταίων εβδομάδων.
Στο μεταξύ, νέες κόντρες σεισμολόγων προκαλεί η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στο νησί της Ζακύνθου, μετά και τη ισχυρή δόνηση των 5,3 Ρίχτερ την Μ.Τετάρτη.
O αναπληρωτής καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Κ.Παπαζάχος, είπε στα Νέα ότι «το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η σεισμική ενέργεια εκτονώθηκε πλήρως».
Ο κ. Παπαζάχος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, οι σεισμοί -με μεγέθη γύρω στα 5 Ρίχτερ- να συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τους κατοίκους του νησιού για αρκετούς μήνες ακόμα.
Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίσθηκε από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γιώργος Σταυρακάκης.
Όπως δήλωσε στα Νέα ο κ. Σταυρακάκης, «δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Τα χθεσινά 5,3 Ρίχτερ εντάσσονται στη μετασεισμική περίοδο που θα κρατήσει για λίγο διάστημα ακόμη, έως ότου να ολοκληρωθεί πλήρως. Εκτιμώ πως δεν υπάρχει φόβος για μια ισχυρότερη δόνηση».
Πάντως, οι κάτοικοι του νησιού είναι ανάστατοι από τους συνεχής σεισμούς, ενώ κάνουν τον απολογισμό των ζημιών που έχουν υποστεί οι κατοικίες τους τις τελευταίες εβδομάδες.
Στη Ζάκυνθο μετέβη κλιμάκιο με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Φούρλα, ο οποίος από κοινού με τον νομάρχη συμφώνησαν τη λήψη μέτρων για τους κατοίκους που δεν μπορούν να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Capital Clean Energy Carriers: Οδηγώντας τις εξελίξεις στη μεταφορά LNG παγκοσμίως
- Alter Ego Media: Ενας χρόνος από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Συνταγή: Βελούδινη μπιζελόσουπα
- Προβλήματα στις ΗΠΑ από τη χιονιοθύελλα
- Mobility training: Η προπόνηση – ορισμός της ευεξίας
- Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν σπάνιες γαίες στη διάρκεια θαλάσσιας αποστολής σε μεγάλος βάθος
- Ο νέος ΚΟΚ «δαγκώνει» αλλά δεν είναι πανάκεια
- «Κατέρρευσε» το σχέδιο για ξενοδοχείο Trump International στο βομβαρδισμένο Generalštab του Βελιγραδίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442