Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Δεν «αναγνωρίζει» την τραγουδίστρια της Κύπρου η τουρκική κρατική τηλεόραση

Δεν «αναγνωρίζει» την τραγουδίστρια της Κύπρου η τουρκική κρατική τηλεόραση

«Διπλωματικές» διαστάσεις τείνει να λάβει η προώθηση στην Τουρκία του κυπριακού τραγουδιού για την Eurovision, καθώς και οι αντίστοιχες εμφανίσεις της Τουρκάλας τραγουδίστριας στην Κύπρο. Βουλευτές της ΝΔ καταδικάζουν τη στάση των τουρκικών Αρχών.

37

«Διπλωματικές» διαστάσεις τείνει να λάβει η προώθηση στην Τουρκία του κυπριακού τραγουδιού για τo διαγωνισμό της Eurovision, καθώς και οι αντίστοιχες εμφανίσεις της Τουρκάλας τραγουδίστριας στην Κύπρο.

Η υποψήφια της Τουρκίας Σιμπέλ Τουζούν βρέθηκε στην Αθήνα για να παρουσιάσει το τουρκικό τραγούδι και στη συνέχεια ταξίδεψε για τον ίδιο λόγο στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου η επίσκεψη της Σ.Τουζούν στην Κύπρο έγινε στο πλαίσιο συμφωνίας της με την Ανέτ Αρτάνι, η οποία αντιστοίχως θα εμφανιζόταν σε τουρκικά ΜΜΕ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το τουρκικό κρατικό κανάλι ΤRT, που επρόκειτο να φιλοξενήσει την Ανέτ Αρτάνι ζήτησε τη γνώμη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο τοποθετήθηκε αρνητικά. Σύμφωνα με το σκεπτικό του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζεται επισήμως από την Τουρκία η υποψηφιότητά της στη Eurovision δεν πρέπει να προβληθεί από το κρατικό κανάλι της χώρας.

Η τουρκική Radikal αναφέρει ότι η TRT δεν γνώριζε για τη συμφωνία της Σιμπέλ Τουζούν με την Ανέτ Αρτάνι και έχει ενοχληθεί για την εμφάνιση της πρώτης στη δημόσια τηλεόραση της Κύπρου ΡΙΚ.

Η ΤRT υποστηρίζει ότι τις δημόσιες σχέσεις της Σ.Τουζούν έχει αναλάβει εταιρεία που όρισε η τραγουδίστρια και πως ο τηλεοπτικός σταθμός καλύπτει τα έξοδά της. Το κόστος του ταξιδιού στην Κύπρο ωστόσο καλύφθηκε, όπως υποστηρίζει η TRT, από την ίδια την Σιμπέλ Τουζούν.

Με δηλώσεις τους πέντε βουλευτές της Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζουν την πρόθεση των τουρκικών Aρχών να μην επιτρέψουν στην Ανέτ Αρτάνι να μεταβεί στην Τουρκία για την παρουσίαση του τραγουδιού.

Στις δηλώσεις αυτές προέβησαν οι βουλευτές Αναστάσιος Σπηλιόπουλος, Γιάννης Ιωαννίδης, Αδάμ Ρεγκούζας, Κώστας Γκιουλέκας και Θεόδωρος Καράογλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο