Το κάπνισμα προκαλεί στυτική δυσλειτουργία
Λονδίνο: Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανδρικής ανικανότητας, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Tobacco Control.
Λονδίνο: Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανδρικής ανικανότητας, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Tobacco Control.
Ερευνητές του Sydney South West Area Health Service διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κάπνιζαν τουλάχιστον ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να είναι ανίκανοι συγκριτικά με τους μη καπνιστές.
Οι επιστήμονες μελέτησαν δείγμα 8.367 ανδρών ηλικίας 16-59 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο στα πλαίσια της μελέτης Australia Study of Health and Relationships.
Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις άνδρες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο (27,2%) ήταν εν ενεργεία καπνιστές και 6,3% εξ αυτών κάπνιζαν περισσότερο από ένα πακέτο ημερησίως, ενώ το 20,9% δήλωσε ότι κάπνιζε λιγότερο από 20 τσιγάρα την ημέρα.
Στυτική δυσλειτουργία διάρκειας ενός μήνα ή περισσότερο αναφέρθηκε από το 9,1% του δείγματος.
Συγκριτικά με τους μη καπνιστές, το ποσοστό πιθανοτήτων στυτικής δυσλειτουργίας ήταν 1,24 γι’ αυτούς που κάπνιζαν λιγότερο από ένα πακέτο ημερησίως. Αλλά για εκείνους που κάπνιζαν πάνω από ένα πακέτο την ημέρα, το ποσοστό ήταν 1,39.
Aλλοι παράγοντες που συσχετίστηκαν με την στυτική δυσλειτουργία ήταν η ηλικία, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και η χρήση καρδιαγγειακών φαρμάκων.
Η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ (ένα έως τέσσερα ποτά την ημέρα), ήταν ένας σημαντικός ανεξάρτητος παράγοντας μείωσης των πιθανοτήτων στυτικής δυσλειτουργίας
health.in.gr
- «Δυστυχώς, η φωνή είναι σε δεύτερη μοίρα»: Θα συμμετείχε ξανά στη Eurovision ο Γιώργος Θεοφάνους ως συνθέτης;
- Ταξί: 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την Τρίτη 13 Ιανουαρίου
- Η Μονακό του Σπανούλη φαβορί για την κορυφή της Euroleague – Πού βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)
- Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την ψυχρή εισβολή – Η ανάρτηση Κολυδά
- Η Σαμπαλένκα με ένα βίντεο «τρέλανε» τα social media (vid)
- Ο καλός Τομ, ο «στραβωμένος» Βιν και ένας κομπάρσος: Η άλλη Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν
- Κορωπί: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη – Έκαψε δύο αποθήκες
- Ο Πορζίνγκις το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη και η… Αθήνα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-135x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)















































![Κολομβία: Έξι νεκροί σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους – Δημοφιλής τραγουδιστής μεταξύ των θυμάτων [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-57-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442