Με κέρδη 0,25% πάνω από τις 4.300 μονάδες έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στο υψηλότερο επίπεδο των 5,5 τελευταίων ετών περίπου έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να στρέφονται κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, εν μέσω νέων σεναρίων στην αγορά για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο.
Σε θετικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να στρέφονται κυρίως στις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, εν μέσω νέων σεναρίων για εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 4.302,62 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 466,3 εκατ. ευρώ.
ΟΤΕ και Cosmote πρωταγωνίστησαν στη συνεδρίαση, εν μέσω φημών ότι ο ΟΤΕ αγοράζει μέσω του ΧΑ επιπλέον μετοχές της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ώστε να αυξήσει το ποσοστό του πάνω από το 64%. Σήμερα πέρασαν πακέτα μετοχών που αντιστοιχούν στο 2,3% της Cosmote.
Μεγάλα κέρδη σημείωσε και η ΑΓΕΤ Ηρακλής, καθώς αναμένεται η πώληση του ποσοστού που κατέχει η Εθνική Τράπεζα στην εταιρεία (26%).
Στη συνεδρίαση ξεχώρισαν ακόμα, μεταξύ άλλων, η ΔΕΗ, η 3Ε, η Altec, η Βιοχάλκο και η Intracom.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,15%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,24% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,09%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 123 ενισχύθηκαν, 152 υποχώρησαν και 103 παρέμειναν αμετάβλητες.
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».