Με γνώμονα τις κοινωνικές αντοχές το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα
Το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για τη δημοσιονομική προσαρμογή σέβεται και υπολογίζει τις κοινωνικές αντοχές της χώρας, τόνισε από τη Βιέννη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
88
Το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για τη δημοσιονομική προσαρμογή σέβεται και υπολογίζει τις κοινωνικές αντοχές της χώρας, τόνισε από τη Βιέννη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
Οπως σημείωσε ο υπουργός, η Ελλάδα εφαρμόζει με επιτυχία το δικό της πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής, το οποίο έχει πολύ θετικά αποτελέσματα.
Ήδη όπως ανέφερε «η ανάπτυξη είναι πολύ ψηλότερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, η ανεργία μειώνεται και υπάρχει μεγάλη αύξηση των εξαγωγών, λόγω του ότι είναι ένα πρόγραμμα εξωστρεφές το οποίο σέβεται και υπολογίζει τις κοινωνικές αντοχές της χώρας».
Μιλώντας για τις διαπιστώσεις της συνάντησης των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ασιατικών χωρών, που διοργανώθηκε από την αυστριακή προεδρία στην ΕΕ, ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε την κοινή διαπίστωση, πως «κλειδί» για την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας αποτελούν η αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και η προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Κατέστη σαφές ότι χρειάζεται να γίνει καλύτερος συντονισμός των μακροοικονομικών πολιτικών και η συνεργασία Ευρώπης και Ασίας είναι πολύ σημαντική σε αυτόν τον τομέα, και βεβαίως η συνεργασία Ευρώπης και Ασίας θα συνεχιστεί προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επισήμανε πως στην Συνάντηση της Βιέννης συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις που πρέπει να γίνουν στους διεθνείς θεσμούς, στη Διεθνή Τράπεζα και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου δεν υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση όλων των χωρών, κυρίως των ασιατικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Νέες ταινίες: Όλα τα βλέμματα πάνω στο Marty Supreme και την οσκαρική κούρσα του Τιμοτέ Σαλαμέ
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442