Ερωτηματικά για υπόθεση οκτάμηνου βρέφους που προσβλήθηκε από ηπατίτιδα C
Θεσσαλονίκη: Την περίπτωση ενός οκτάμηνου βρέφους που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τον ιό της ηπατίτιδας C ερευνούν οι υγειονομικές αρχές.
Θεσσαλονίκη: Την περίπτωση ενός οκτάμηνου βρέφους που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τον ιό της ηπατίτιδας C ερευνούν οι υγειονομικές αρχές.
Το αγοράκι, που παρουσιάζει υδροκεφαλισμό (μια συγγενή ανωμαλία του νευρικού συστήματος), καθώς και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, υπεβλήθη σε ηλικία μόλις 40 ημερών σε επέμβαση στον εγκέφαλο, στο Νοσοκομείο «Γεννηματά».
Το μωρό, που κατάγεται από περιοχή της Θράκης, τόσο πριν την εγχείρηση όσο και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, δέχθηκε φιάλες αίματος, που προέρχονταν από τα νοσοκομεία «Γεννηματά», «Ιπποκράτειο» και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, στα οποία κατά καιρούς νοσηλεύτηκε.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν αμέσως τη διερεύνηση του περιστατικού, εξετάζοντας το ενδεχόμενο είτε της μετάγγισης μολυσμένου αίματος είτε την πιθανότητα της ενδονοσοκομειακής λοίμωξης. Οι δότες αίματος -μεταξύ αυτών και οι γονείς του- ελέγχθηκαν και βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό. Αυτό έκανε τις υγειονομικές αρχές να αποκλείσουν το ενδεχόμενο του μολυσμένου αίματος.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, για το περιστατικό δεν έχει ενημερωθεί το Κέντρο Έλεγχου Πρόληψης Νοσημάτων. Η περίπτωση δηλώθηκε μόλις την Τετάρτη 5 Απριλίου στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και όχι στο Κέντρο.
Στο ενδεχόμενο της μετάγγισης μολυσμένου με τον ιό της ηπατίτιδας C αίματος αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
«Έδωσα αμέσως εντολές να διερευνηθεί η υπόθεση. Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα που προέκυψε από μετάγγιση. Ίσως να πρόκειται για παθολογικά αίτια ή κάθετη μετάδοση. Εν πάσει περιπτώσει, οι επιστήμονες ερευνούν αυτή την στιγμή πλήρως το θέμα και θα μας ενημερώσουν σε λίγες ώρες από τώρα» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
health.in.gr
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442